Hardwell - Interjú

2012.09.27

Az október 13-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik nemzetközi világsztárjával, a holland HARDWELL-el is sikerült egy e-mail interjút összehoznunk.

- A Bónusz Fesztivál lesz az első magyarországi fellépésed, szóval talán még sokan vannak nálunk, akik nem ismernek Téged annyira. Kezdésnek bemutatnád magad egy pár szóban? - Hello! Robbert vagyok, vagy ismertebb nevemen, Hardwell, 24 éves dj és producer, a hollandiai Breda városából. Tíz éve állok a lemezjátszók mögött és szerzem a saját zenéimet, leginkább olyan trackjeimről ismernek, mint az „Encoded”, a „The World”, a „Cobra”, a „Zero 76” Tiestoval, és mostanság a „Kontiki” Dannic-kel. - Hogyan kezdtél el a zenével foglalkozni és kiket tartottál példaképednek? - Amióta az eszemet tudom, a zene tölti ki az életemet. Nagyon fiatalon zongorázni tanultam és már akkor saját szerzeményekben gondolkoztam. Amikor 10-11 éves voltam elkezdtem a számítógépemen is a zeneírást, leginkább már meglévő lemezekre csináltam bootlegeket, vagy saját verziókat. 14 éves koromban pedig megkaptam az első lemezszerződésemet, és az első hivatalos fellépéseimre is sor került. Hát így kezdődött… Nagy hatással volt rám a „The DJs” nevű holland tv-show is Armin van Buuren-nel, Tiesto-val, és Ferry Corsten-nel. Ahogy őket láttam, tudtam, hogy én is dj és producer akarok lenni.

- Hogyan értékeled az idei esztendő eddig eltelt szakaszát? Elégedett vagy a teljesítményeddel? - Igen! Idáig minden nagyszerűen alakult, jóval túlszárnyalva a várakozásaimat! - Milyen volt az idei nyarad? Emlékezetes fellépések? Vagy esetleg jutott időd nyaralásra is? - Nagyszerű volt a nyár! Rengeteg szuper fellépésem volt, de ha egyet ki kellene emelni, akkor az mindenképp a Tomorrowland! Üdülésre nem volt lehetőségem, hiszen állandóan fellépéseim voltak. Most szeptemberben végre van egy kis szabadidőm, úgyhogy egész nap a stúdióban dolgozom! - Miből áll össze a stúdiód? - Az otthonomban van a stúdió. Van egy alapfelszereltségem Mac és Dynaudio hangfalakból, Apogee hangkártya, és a Logic-ot használom rengeteg pluginnal. - Több honfitársadtól is megkérdeztük már, így tőled is kíváncsiak lennénk arra, hogy miben látod a titkát annak, hogy Hollandia és a holland zenészek ennyire vezető szerepet játszanak az elektronikus zenékben? - Azt mondják, nálunk van valami a vízben! Ha ha! Szerintem azért van, mert a tánczenei szcéna mindig is óriási volt az országban. Már a ’90-es évek elején is, amikor a 2 Unlimited, és még sok csapat meghódította a világot. A rádióállomások egész nap elektronikus zenét játszanak, amióta az eszemet tudom. Nálunk vannak a világ legsikeresebb lemezlovasai, mint például Tiesto, vagy Armin van Buuren, akik hihetetlen mód inspirálják a fiatal holland srácokat. Ugyancsak fontos, hogy a már befutott világsztárok nagyon sokat segítenek a fiatal tehetségeknek. Ez egy kis ország, szóval mindannyian ismerjük egymást, és rengeteget játszunk együtt. - Hogyan állítod össze a fellépéseid zenei anyagát? Milyen szempontok alapján válogatsz? - Hát már rég nem lemezboltokban vásárolok… Online jutok hozzá az összes zenéhez, vagy a producer barátaimtól, vagy a Beatporton keresztül. A labelemhez, a Revealed Recordings-hoz pedig elképesztő mennyiségű demó anyag érkezik be, úgyhogy van miből válogatni. - Pillanatnyilag milyen producerek vagy kiadók munkáit kultiválod leginkább? - Mostanság a Revealed új arcai nyűgőznek le, mint például Dyro, Dannic, vagy Jordi Dazz. Most mindannyian nagyon a toppon vannak és engem is rengeteget inspirál a munkájuk. Aztán, hogy ne csak haza beszéljek, megemlíteném a Refune, a Spinnin, vagy a Musical Freedom kiadókat is, akik mind-mind szenzációs zenéket adnak ki. De még hosszasan sorolhatnám… - A közeljövőben milyen kiadványokra számíthatunk tőled, akár a Revealed-nél, akár más csatornákon? - Jelenleg is dolgozom néhány Hardwell single-n, és több kollaboráción is. A kemény turnézás miatt sajnos egyre kevesebb időm jut a stúdiózásra. Most éppen együtt dolgozom Wolfgang Gartner-rel, és nemrég fejeztünk be egy közös projektet Porter Robinson-nal is. - Befejezésképpen üzenj valamit a magyar rajongóidnak! - Straight up Hardwell music! :-) http://www.djhardwell.com http://www.twitter.com/hardwell http://www.facebook.com/djhardwell http://www.bonuszfesztival.hu http://www.facebook.com/bonuszfestivalofficial


TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.