Jay Lumen amerikai turnéja során Richie Hawtin társaságában is lógott

2019.10.10
 
Jay Lumen egy intenzív 2 hetes észak- és dél-amerikai turnét tudhat maga mögött, hatalmas sikerrel. A remek klub és fesztivál fellépések mellett lazítani is volt ideje, többek között Richie Hawtin-al és Amelie Lens-el is lógott.
 
 
Jay Lumen folyamatosan járja a világot. Ezúttal ismét a tengerentúlon tette tiszteletét két és fél hét erejéig, hogy 7 fellépésen át rengesse meg a tánctereket techno ütemeivel.
A turné állomásai a tervek szerint Santiago De Chile, Buenos Aires Argentína, Montevideo Uruguay, majd az Egyesült Államokban Miami, El Paso és végül egy dupla fellépés erejéig a kaliforniai San Diego voltak.
Azonban Jay-nek volt ideje egy kis kitérőt tenni Cancunban is, hogy pár napig pihenhessed és napsütéssel töltődhessen fel.
 
A turné a chilei Club Room pultjában kezdődött. A városba Jay Lumen már sokadszor tér vissza és ismét teltház fogadta. Egy-két napos pihenő után a következő állomás a méltán világhírűvé vált Bahrein lemezjátszói várták, mely már az argentin Buenos Aires első számú underground klubjává nőtte ki magát. Igazi nagybetűs klub hangulatával és egyedi rezgésével csalogatja vendégeit. Jay-t annyira szerette a közönség, hogy a tervezett 2 órás szett helyett végül 3 és fél órán át játszott, egészen a klub zárásáig, mely igen nagy nehézségekbe ütközve sikerült csak.
 
Ezután Montevideó következett Uruguay-ban, ahol Jay Lumen szettjét közel 8.000 ember táncolta végig, lüktető hangulatban. A Manija szervező csapat 5. születésnapját ünnepelve kijelenthetjük, hogy a helyiek és a szervezők is szeretik Jay munkásságát és szettjeit, hiszen immár szintén 5. éve hívják őt vissza a városba.
 
Dél- és Észak-Amerika között egy kis mexikói kitérő várt hazánk techno nagykövetére, hogy kipihenhesse a hét bulijait. Cancun lenyűgöző városában pihent pár napot, hogy feltöltődhessen. Itt ellátogatott Chichen Itza legendás Maya piramisához és városába is ahol ismerkedhetett a helyi kultúrával.
 
Ám a pár napos pihenő után máris következett Miami, ahol már hosszú évek óta visszalátogató szívesen látott vendégként tartják számon. Ismét egy remek bulit kerekített, ezúttal a Wynwood Factory színpadán.
 
El Paso ezúttal egy vihar és egy emiatt órákat késő járat miatt más időpontra került, ám a Club Here I Love You közönségének nem kell sokat várnia Jay-re.
 
Jay Lumen turnéjának záró akkordja San Diego legendás fesztiválja a CRSSD volt, ahol többek között Richie Hawtin-al és Amelie Lens-el osztotta meg a színpadot. Jay igazi nappali és mégis feszes szettjével hamar a stage-hez csalogatta a közönséget a korai időpont ellenére, amit annyira értékeltek, hogy a 4 napos fesztivál egyik legjobb szettjeként értékelték.
 
Richie Hawtin a szettje után meghívta Jay-t az Enter Sake bárhoz, mely saját standdal jelentkezett a CRSSD-n, hogy egy kis kötetlen beszélgetésre. Így pár pohár mellett egy kis közös lazulásra is volt lehetőség, melyen egyúttal szakmai témák is felmerültek.
Régóta tudható, hogy Richie Hawtin előszeretettel játssza Jay Lumen dalait. Hallhattuk már szettjeiben Jay első Drumcode kislemezén szereplő "Strange Fruit" ütemeit a "Consciousness"-t, a "Trust"-ot, a Delph-el közös "Ozone"-t, a "Hymn"-t, vagy a legfrissebb, a Drumcode szárnyai alatt megjelent "Razor" dalát is. Jól látható tehát, hogy Richie Hawtin immár közel 10 éve játssza Jay Lumen trackjeit.
A kölcsönös tiszteletre alapuló meeting mibenlétét mi sem bizonyítja jobban, minthogy mindkét fél posztolt róla egy-egy fotót közösségi oldalain.
Ezután pár szó váltása még belefért az Artbat duóval és Amelie Lens-el is, ám Jay nem maradhatott sokáig, hiszen várt rá még egy 2 órás szett a CRSSD Afterhrs bulin is San Diego egyik legjobb klubjában a Spinben, ahol Julian Jeweil-el közösen vezényelték az estét.
 
Jogos a kérdés, hogy elég e annyi pihenés, amennyire az idejéből futja.
Jay Lumen az alábbi szavakkal válaszolt:
 
"Nyilván elfáradok egy-egy hosszabb turné alkalmával, de legalább abban fáradok el, amit igazán szeretek és amit valódi tűzzel és elhivatottsággal csinálok. Szerencsésnek érzem magam. Ezúttal is hihetetlen élményekben volt részem és nemcsak a fellépések kapcsán, hanem azalatt a pár nap alatt, amíg körülnézhettem például a Maya kultúrát megismerve Mexikóban. A közönségnek, pedig külön köszönet. Mindenhol fantasztikus volt a fogadtatás."
 
Hazaérkezve Jay szintén nem állt meg. Tengeren túli útjáról hazaérkezve szó szerint pár órát tölthetett otthon és már indult is vissza a reptérre, hogy Skóciában, majd másnap Hollandiában játsszon.
 
Itthon legközelebb október 12-én a pécsi Amper látja vendégül, majd október 18-án Miskolcra látogat a Helynekem, 19-én pedig Kiskőrösre a Badgirls meghívásának eleget téve.
A hónapot pedig az El Row Horrorween rendezvényén a legendás madridi Fabrikban zárja majd október 26-án.
 

TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját