Jeff Mills birtokba veszi a Rembrandt House Museum-ot az idei ADE-n!

2015.08.06

Az amerikai művész a híres múzeumban fogja felépíteni majd a stúdióját október 15-én, ahol a holland festő képei által inspirálva fog majd megírni három új tracket.

A múzeum és a zenei konferencia együttműködésére az idei évben kerül sor először az Amsterdam Dance Event (ADE) 20 éves története során. A performansz a holland festőművész rekonstruált stúdiójában lesz megtartva, ahol Jeff Mills három új tracket fog majd megkomponálni az őt körülvevő festmények által megihletve. „A környezet, ahol a művészeti alkotások készülnek, lehet annyira fontos, mint maguk a művészeti értékek bemutatása”mondta Mills. „Ezek a szent helyek gyakran nagyon szegényes környezettel bírnak, így hangsúlyozzák ki még inkább a művész igazi jellemét. Ez az a hely, ahol az álmok és víziók megszületnek és életre kelnek – ahol az üzenetet megfogalmazza az alkotó, és ahol az egyetlen igazi kritika elhangzik, mielőtt még a világ megismerné a nagy művet. A hangkeverés és -felvétel nem újkeletű dolog, de ebben az esetben tényleg semmihez sem fogható az egész, mert az, amire készülök, az éppen ennek a környezetnek a felhasználása a zenei alkotásom során. Szóval nem egy légüres térben fogok dolgozni, hanem teljesen természetes környezet vesz majd körül.” A bemutató után Mills beszámol majd tapasztalatairól az ADE MusicTalks keretén belül, ami a Flemish Cultural Centre De Brakke Grond-ban lesz. Az ADE ideje alatt még egyszer fel fog lépni, mégpedig október 16-án, pénteken az Awarehouse 22-ben, ahol Hollandiában elsőként mutatkozik majd be a 909-lead Time Tunnel projekt a Lovelands Festival-lal közreműködve.

TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.