Jeff Mills három órás szettet pörget az idei EXIT Fesztiválon!

2017.05.23

Az idei EXIT Festival öt napon át tart, és már a nulladik napon igazi buli kerekedik majd! Miután londoni, barcelonai és brüsszeli klubokban is megmutatta magát saját showjával, az EXIT színpada, a No Sleep július 5-én nagyot fog szólni a Dance Arena szomszédságában. Ebben pedig a vezér nem más lesz, mint minden idők legnagyobb techno ikonja, a virtuóz, aki újradefiniálta a modern zenét és a kultúrát: az egyetlen és utánozhatatlan Jeff Mills! Külön erre az alkalomra Mills egy három órás szettel készül, amely után egy olyan életre szóló élménnyel lehetünk gazdagabbak, amely bearanyozza majd az egész Arena-t!

NAPIJEGYEK és BÉRLETEK: http://meex.hu/jegyek/exit-fesztival-2017

Nem lesz egyedül ebben a vállalkozásában, ugyanis egyenesen a berlini szcéna mélyéről, egy teljesen másik univerzumból érkezik mellé Ellen Allien. Szintén az európai techno fővárosából, kizárólag a No Sleep kedvéért érkezik még két techno bajnok, Paula Temple és Rebekah, hogy különleges közös, hybrid szettjüket adják elő. Egy másik b2b premiernek is szem- és fültanúi lehetünk, UVB, a francia techno producer és a Novi Sad-ból szédítő sebességgel nemzetközi karrier felé törő tehetség, Lag alkot majd egy ütős párost. Ennek az álmatlan éjszakának a nyitása a régió techno hősnőjének, a szlovén Marta-nak és a belgrádi Sugar Lobby-nak a feladata lesz, míg a záró szett a Dance Arena rezidensei, Dejan Milićević és Marko Milosavljević által lesz levezényelve. Amennyire izgalmas a július 5-i felhozatal a No Sleep Novi Sad színpadán, legalább annyira érdemes odafigyelni a folytatásra is, ugyanis július 9-ig olyan előadók fognak ott megfordulni, mint Function, Bjarki, Antigone b2b Francois X, Dax J, Vatican Shadow, Voiski, Harri & Domenic, Denis Sulta, Dr. Rubinstein, Charlotte de Witte, SNTS, Leo Pol, Ben Vedren és még sokan mások.

Jeff Mills a francia állam egyik frissen díjazottjának mondhatja magát, ugyanis az Ordre des Arts et des Lettres tisztjévé választották, valamint jelenleg a Louvre-ben fut saját audio-vizuális showja. A híres detroiti iskola alapítója, emellett leghíresebb szervezete az „Underground Resistance” is egyik védjegyévé vált már. A három vagy több lemezjátszóról zenélés egyik úttörője, és nem véletlen a The Wizard beceneve sem, ugyanis akár 70 lemez is átpörög a keze alatt egy órán belül.

Kiváló dj és remek ember, aki nem követi a trendeket, hanem inkább alakítja azokat, ő Ellen Allien, aki a techno történet egyik legbefolyásosabb kiadójának, a BPitch Control főnöke, és ő az, aki elindította a világhír felé Paul Kalkbrennert, a Modeselektort, Apparatot vagy Ben Klockot. Múlt héten jelent meg hetedik stúdióalbuma, a „Nost”, amellyel az autentikus berlini rave-nek állít emléket, valamint számos vezető fesztiválon is fellép idén, szóval kijelenthetjük, hogy az idei minden bizonnyal Alien éve.

Paula Temple és Rebekah képességei lehetővé teszik egy komplex hibrid szett élő levezénylését az EXITen, még úgy is, hogy a speciális technikai felszereléssel megtámogatott közös zenélés még csak múlt héten debütált Berlinben. A kompromisszummentes innovátor hírében álló Paula nemrég adta ki „Decon/Recon” projektjét, míg Rebekah a „Fear Paralysis” c. új albumával érkezik a péterváradi várba.

Sebastian Michel vagy ismertebb nevén UVB szó szerint felrobbantotta a nemzetközi techno szcénát az utóbbi néhány évben, emellett zenéi ez idő alatt olyan előadók szettjeiben jelent meg rendszeresen, mint Mills, Dettmann vagy Surgeon. Olyan vezető klubokban szerepel rendszeresen, mint a Berghain, a Concrete, a Tresor vagy a Fuse és a 2016-os Awakeningsen is emlékezetes szettet adott. Kollégája, a rotterdami MORD kiadóhoz tartozó, EXIT rezidens Lag évekkel ezelőtti debütálása után tér vissza az Arena-ba. Nemzetközi ismertsége egyre nő, így Párizs, New York, Moszkva vagy Berlin mellett számtalan nagyvárosban is zenélhetett már.

NAPIJEGYEK és BÉRLETEK: http://meex.hu/jegyek/exit-fesztival-2017

Ingyenes belépés a No Sleep Festival-ra bármilyen EXIT karszalaggal!
Bármilyen négy- vagy ötnapos EXIT jeggyel rendelkező fesztiválozó részére ingyenes a belépés a No Sleep Festivalra, csupán a karszalag felmutatásával. Emellett bárki, aki ott lesz július 5-én a The Killers koncertjén a nagyszínpadon, később átmehet a Dance Arenaba vagy a No Sleep Novi Sad színpadára is, amelyben szokás szerint este 10-től reggel 8-ig tart a buli. A The Killers koncertre és a No Sleep Festival-ra a belépés egyaránt a jól ismert főbejáraton lesz lehetséges.

Az EXIT No Sleep Novi Sad színpadának koncepciója, hogy minden este egy-egy híres klub világát varázsolja a szerb fesztiválra. A korábbi években a színpad helyt adott a Tresor, Nitsa, Concrete, Grelle Forelle, Drugstore és 20/44 kluboknak, idén pedig a glasgowi Sub Club, a brüsszeli Fuse, a londoni Avant Garde és a párizsi Concrete jön el Szerbiába. A No Sleep bulik minden évben helyet kapnak cserébe ezekben a klubokban és Belgrád, Barcelona valamint Bécs után idén a No Sleep rendezvények Brüsszelben és Glasgowban kaptak/kapnak helyet. Charlotte de Witte és a Fuse vendégül látta április 28-án Tijana T-t, míg Harri & Domenic a Sub Clubban látta vendégül Honey Dijont a múlt héten. Június 2-án a No Sleep Londonba látogat, ahol az Avant Garde és az EXIT Festival szervezésében Fort Romeau, Jenifer Cardini és Man Power állnak majd a lemezjátszók mögé. A No Sleep mindezek mellett idén debütál az EXIT kistestvérénél, a Sea Dance fesztiválon, ahol a berghaini rezidens Etapp Kyle and Kobosil mellett Amelie Lens, Space Dimensions Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate és TKNO lépnek majd fel.


TOVÁBBI CIKKEK

Billie Eilish, Sven Väth és Moderat is a 2023-as Szigeten

2022.12.01.

Aktuális sztárok, nagy közönségkedvencek és feltörekvő, izgalmas előadók, a műfaji sokszínűség jegyében.

Refactore x BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b Kancheli @ Arzenál, 2022.12.23.

2022.11.30.

REFACTORE X BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b KANCHELI