Júliusban megrendezik az újvidéki EXIT fesztivált

2021.04.21

Szerbia
hatékony oltási kampányára hivatkozva Miloš Vučević, Újvidék polgármestere bejelentette, július 8. és 11. között megrendezhetik a 20. EXIT fesztivált a péterváradi erődben. A fesztiválra külföldről is várnak látogatókat.
 
 
A 2021-es EXIT-re bárki beléphet, akit már beoltottak, illetve akinek a szervezetében kimutathatóak a koronavírus antitestek, vagyis már átesett a fertőzésen. Szintén beléphetnek azok a látogatók, akik még nincsenek beoltva, de negatív koronavírus gyorstesztet produkálnak. A szervezők erre a célra a bejáratnál létrehoznak egy speciális tesztzónát is, ahol alacsony áron lehet majd antigén gyorstesztet végeztetni. A külföldi vendégek jelenleg negatív PCR teszttel utazhatnak Szerbiába, de a szervezők azzal számolnak, hogy júniusra már nem lesz szükség erre sem, tehát szabadon lehet majd mozogni a két ország között.
 
A bejelentést a szervezők természetesen hatalmas örömmel és egyben megkönnyebbüléssel fogadták. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre együtt ünnepelhetünk a világ minden tájáról érkező közönségünkkel! Annak ellenére, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenünk az elmúlt bő egy évben, már most érezzük, mennyi pozitív energiát fog felszabadítani az idei EXIT, amely kétségtelenül az egyik legkülönlegesebb lesz a fesztivál történetében. Ugyanakkor továbbra is felelősen kell gondolkodnunk, és arra biztatjuk vendégeinket, hogy éljenek az oltás lehetőségével, hiszen továbbra is a látogatók, a fellépők és a szervezők egészsége az elsődleges szempont” – nyilatkozta Dušan Kovačević, az EXIT alapítója és ügyvezetője.
 
Európában Szerbiában az egyik legmagasabb az átoltottság aránya, továbbá az emberek szabadon választhatnak, melyik vakcinát szeretnék megkapni. Az ország külföldiek oltását is vállalja, ez idáig több tízezer, Szerbián kívülről érkezett embert oltottak be ingyenesen. Kovačević ígérete szerint hamarosan az EXIT is segíteni fogja azokat a külföldi vendégeit, akik belátható időn belül hazájukban nem juthatnak hozzá a vakcinákhoz, és ezért Szerbiában szeretnék beoltatni magukat. Erről rövidesen részletes információkat is közzétesznek.
 
Immár hivatalos tehát, hogy a tavaly elmaradt 20. EXIT visszatér, olyan fellépőket színpadra állítva, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, a Sepultura, a Metronomy vagy Honey Dijon. A szervezők már a jövő hétre újabb nevek bejelentését ígérik, akikkel együtt bulizhatunk a 18. századi erődben zajló fesztivál több mint 40 programhelyszínén, mindössze 3 órányi autóútra Budapesttől.

További információ és jegyek: https://www.exitfest.org/en


TOVÁBBI CIKKEK

Billie Eilish, Sven Väth és Moderat is a 2023-as Szigeten

2022.12.01.

Aktuális sztárok, nagy közönségkedvencek és feltörekvő, izgalmas előadók, a műfaji sokszínűség jegyében.

Refactore x BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b Kancheli @ Arzenál, 2022.12.23.

2022.11.30.

REFACTORE X BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b KANCHELI