ÉRDEKES
Eléruljuk, hogy miért ne tartsd soha a tejet a hűtő felső polcán
Ha rendezetlenül rakod a vásárolt élelmiszert a hűtőbe lehet, hogy ezután megváltozik ez a rossz szokásod.
Biztos sokan jártak már úgy, hogy a tejet vagy húst csak simán benyomták a hűtőbe oda, ahol épp volt hely. Nos, ez az egyik legrosszabb döntés, amit hozhattál, mivel nagyon káros lehet az egészségedre nézve.
Daniel Norton séf elmondta, hogy a hűtőben nem egyenletes és állandó a hőmérséklet minden szinten.
A felső polcokon akár 1-2 fok különbség is lehet, így ide nem tanácsos a “nagy kockázatú“ élelmiszereket elhelyezni, ezek a tej és a hústermékek és minden, ami könnyen megromlik.
A tejet és a húst minden esetben a legalsó polcon kell tárolnunk, így kisebb az kockázata, hogy megindul a baktériumok növekedése, ami ártalmas lehet az egészségünkre.
Márciusban bejárta a világot az a cikk, ami a Food Standards Agency weboldalán jelent meg, a burgonya hűtőben való tárolás megtiltásáról.
Úgy látszik a burgonya az egyetlen étel, amit soha nem szabad hűtőszekrénybe tárolni. A tudósok úgy vélik, a hideg hatására a burgonyában lévő keményítő cukorrá alakul.
Amikor elkezdjük sütni az ilyesfajta burgonyát, az átalakult cukor összekeveredik az aminósavakkal és kémiai “akril amidot” alkot, amely úgy gondolják, hogy a nagyon káros az emberi szervezet számára és már összefüggésbe hozták a rák kialakulásával is!