GASZTRO
26 magyar étel, amit az egész világnak meg kéne ismernie!
A BuzzFeed nevű, népszerű amerikai weboldal gyűjtött össze egy válogatást olyan magyar fogásokról, amit senki, vagy csak nagyon kevesen ismernek a magyarokon kívül.
A magyar konyhának nincs párja! Lehet, hogy nem a legegészségesebb, de ilyen ízben, fűszerekben gazdag fogásokat máshol nem találsz! Legyen szó egytálételekről, pörköltekről, vagy desszertről – ezek olyan ízek, amiket generációk adnak át egymásnak, és mindenki imádja őket. Erről szólnak a vasárnapi ebédek, a vidéki összejövetelek, a disznótorok, születésnapok, szüretek – a magyar konyha mesterfogásairól!
Igazából a fotókat elnézve belegondoltunk, hogy mi lenne velünk, ha nem ismernénk ezeket az ételeket – annyira az életünk részei, hogy el sem tudnánk képzelni nélkülük az ünnepi asztalt.
Ezeket az ételeket gyűjtötte össze a Buzzfeed szerzője (a cikk már több mint egymillió megtekintés felett jár), aki szerint a felsorolt fogásokat mindenkinek meg kéne ismernie! Szerintünk is életük legjobb lakomáit hagyják ki, ha ezeket nem ismerik – de lehet, hogy jobb is, hogy a fogások nagy része csak minket, magyarokat illet meg! :)
Lángos – mostanában kezd ismertebbé válni New Yorkban, egy magyar srác büfékocsiból árulja a magyar finomságot, az amerikaiak pedig imádják.
Gulyás – erről valószínűleg mindenki hallott már, viszont egy jó sűrű, szaftos, krumplis bográcsgulyást valószínűleg nem ettek a turisták sem. Pedig annál jobb egyszerűen NINCS. :)
Halászlé
Túróscsusza
Töltött paprika
Lecsó
Somlói galuska
Túró Rudi – az angolok, amerikaiak el sem tudják képzelni, milyen lehet egy túróból készült édesség, pedig sok millió magyar bizonyíthatja, hogy működik a kombináció. ;)
Túrógombóc – persze cukros tejföllel a legjobb!
Beigli!
Kakaós csiga
A nagymama kiflijénél nincs is jobb ebéd utáni falnivaló, nem igaz?
Vagy mégis? :) pogácsa
Rétes
Hideg meggyleves
Töltött káposzta!! Van ember az országban, aki ne szeretné?!
Dobostorta, tetején a jó egy centis grillázsréteggel
Kürtős kalács
Gesztenyepüré
Palacsinta. Ezt a világ minden részén készítik, de mindenütt máshogy. Amerikában például jó egy centi vastag, tömény tészta. Azért a Gundelt vagy a Hortobágyit meg kéne mutatni nekik, hogy ezt így is lehet! :)
Kedvenc köretünk, a nokedli:
Szaloncukor
Körözött
Csirkepaprikás…hmm
Na és persze egy jó, házi hurka-kolbász:
Végül öblítésnek egy jóféle Tokaji :)