GASZTRO
A legmenőbb fagyikülönlegesség már Budapesten a Gozsduban is!
Napok óta furcsa csattogás-kopogás hallatszik a Gozsdu mögött, a Holló utca derekán.
Napok óta furcsa csattogás-kopogás hallatszik a Gozsdu mögött, a Holló utca derekán. A hang pedig egy kevésbé furcsa, annál inkább izgalmas folyamat részét képezi: készül a 2016-os nyár legmenőbb hideg édessége, vagyis a thai fagyi az iSweetben.
Ha még nem hallottál a thai fagyiról, akkor elmondjuk, amit érdemes tudni róla: a hozzávalók fagyialappal összekeverve egy -30 fokos lapra kerülnek, ahol addig aprítják, keverik azokat, míg teljesen össze nem keverednek. A masszát pedig szétterítik a fagyos lapon, mely egy-kettőre fagyi állagúvá hűl, ezt pedig kedves tekercsekbe varázsolják, amit már lehet is fogyasztani.
Az iSweet ezt fejlesztette mesterfokra, ők voltak az elsők 2015 végén, akik thai fagyizót nyitottak az Árkádban, és most beköltöztek egy kis faházzal a Gozsdu legújabb fesztiválteraszára, a Raqlapba. Itt három különféle alap és számtalan összetevő közül válogathatod össze, amit a fagyidban szeretnél tudni. Az alapok közül sima tejes, csokis vagy laktózmentes változat kérhető, a belevalóknak pedig csak a jóízlés szab határt, ugyanis a friss gyümölcsüktől kezdve, a Nutellán át a magvakig minden mehet bele.
Ezen a ponton illeszthető be a kopácsolós hang, hiszen kell a kemény kézimunka ahhoz, hogy minden összetevő megfelelően apró legyen és összekeveredjen az alappal. Kicsit már sajnáltam is a srácot, amikor a tizedik fagyit készítette megállás nélkül… De a jó hír, hogy egy nyár alatt pikk-pakk ki lehet itt izmosodni, úgyhogy aki a non-stop fagyizás mellett gyúrni szeretne, jelentkezzen az iSweet-hez!
Miután megfelelően fagyosra hűlt az egyveleg, kezdődhet a felcsavarás művelete, ami már inkább a művészet kategóriájába megy. A végeredmény viszont kétségtelenül kellemes látványra, sőt, hovatovább ízre is.
Hiszen ezt még lehet tetőzni sok mindennel. Például tejszínhabbal, gabonagolyókkal, csokival, magokkal, öntetekkel.
Egy a lényeg, nem csak látványra, hanem ízélményre is tökéletes, és ami még ennél is jobb, hogy teljesen cukormentes is lehet, de akár a napi kalóriaszükségletet is lefedheti. A döntés a Te kezedben van. Szó szerint. ?
Ha kedvet kaptál, gyere el a főváros legminibb fesztiváljára, ami a Gozsdu mellett ütött tábort, és Raqlap névre hallgat, és keresd az iSweet faházikóját! Vagy csak kövesd a csattogó-kopogó hangot! ?
1071 Budapest, Holló utca 11.
Nyitva tartás
K-Cs: 16:00 – 0:00
P-Szo: 16:00 – 2:00
V: 13:00 – 20:00
Forrás: Flyerz