GASZTRO

Érdekes tények az étkezéssel kapcsolatban

Ezekről talán még te sem tudtál!

Még a leghétköznapibb ételek is tele vannak olykor érdekesebbnél érdekesebb tényekkel, melyeket a tudósok nap mint nap kutatnak, hogy minél jobban megismerhessük őket. 

 

Bár sokan azt hiszik, valójában a chili paprika színének semmi köze az csípősségéhez. Sokkal inkább érdemes figyelni magára a formájára, tanulmányok szerint ugyanis minél vékonyabb a paprika, annál csípősebb.

A banán illata vonzza a szúnyogokat.

 

Az avokádó az egyik legkiszámíthatatlanabb gyümölcs/zöldség.

 
 
 

Sose etess madarakkal avokádót, még akkor sem ha ízlik nekik. Rendkívül mérgező a számukra.

 

Soha nem fogsz találni két egyforma palackú ásványvizet, mindegyiknek az üvege eltérő formájú.

 

Az élelmiszerekben található kémiai színezőanyagok (különösen a piros és a sárga) hiperaktivitást képes okozni a gyermekeknél.

 

A ,,kávébab" valójában bogyós termés, ebből választják szét később a babszemet és a húst.

 

A camambert általában a lejárati dátumhoz minél közelebb kell elfogyasztani, ám soha sem utána.

 

A csokoládés segít telíteni a vércukorszintünket, ezért ha étkezés előtt eszünk egy kis csokoládét, sokkal hamarabb elérjük a ,,jóllakottság" állapotát, kevesebb étellel is.

 

Minden ételnek intenzívebben érezzük az ízét éjszaka, félhomályban.


HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Nem kötelező szexelni a bulikon!
Fesztivál, házibuli, egy varázslatos, romantikus éjszaka - legalábbis elméletben.
Ahány nemzet, annyi szexepil!
A szépség valóban relatív fogalom.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: