GASZTRO

Fűszeres, paradicsomos sült tojás

2 személyre, előkészítés: 5 perc

főzés: 20 perc

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj

2 fej lila hagyma apróra vágva

1 chili kimagozva és apróra vágva

egy kisebb csokor koliander (a szára és a levele külön aprítva)

2x400 g paradicsomkonzerv

1tk. porcukor

4 tojás

  1. Egy fedeles serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd 5 perc alatt pároljuk össze a hagymát, a chilit, a fokhagymát és a kolianderszárat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a cukrot, és az egészet forraljuk 8-10 percen keresztül, amíg be nem sűrűsödik- TIPP: Ezt a szószt lefagyaszthatjuk és egy hónapig a fagyasztóban tárolhatjuk.
  2. Egy mélyebb evőkanál domború oldalával nyomjunk 4 mélyedést a szószba, majd üssük mindegyikbe egy-egy tojást. Fedjük le serpenyőt, majd süssük alacsony hőfokon 6-8 percig, illetve addig, amíg a tojás olyan állagú nem lesz, ahogy szeretjük.

Tálaláskor szórjuk meg a kolianderzölddel hintsük meg, és kínáljuk mellé kenyeret.



HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Ezek a legrosszabb ébresztések, amiket biztos, hogy sose akarsz átélni
Néha nagyon szemetek tudnak lenni azok is, akikben megbízunk.
Kaját mikrózni nehezebb, mint gondolnád…
Kaját mikrózni nehezebb, mint gondolnád…
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: