GASZTRO

Fűszeres, paradicsomos sült tojás

2 személyre, előkészítés: 5 perc

főzés: 20 perc

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj

2 fej lila hagyma apróra vágva

1 chili kimagozva és apróra vágva

egy kisebb csokor koliander (a szára és a levele külön aprítva)

2x400 g paradicsomkonzerv

1tk. porcukor

4 tojás

  1. Egy fedeles serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd 5 perc alatt pároljuk össze a hagymát, a chilit, a fokhagymát és a kolianderszárat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a cukrot, és az egészet forraljuk 8-10 percen keresztül, amíg be nem sűrűsödik- TIPP: Ezt a szószt lefagyaszthatjuk és egy hónapig a fagyasztóban tárolhatjuk.
  2. Egy mélyebb evőkanál domború oldalával nyomjunk 4 mélyedést a szószba, majd üssük mindegyikbe egy-egy tojást. Fedjük le serpenyőt, majd süssük alacsony hőfokon 6-8 percig, illetve addig, amíg a tojás olyan állagú nem lesz, ahogy szeretjük.

Tálaláskor szórjuk meg a kolianderzölddel hintsük meg, és kínáljuk mellé kenyeret.



HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Nagyon szemét fürdőszobai tréfák
A viccnek is van egy határa...viszont ezekkel a képekkel egy-két esetben csúnyán átlépték!
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: