GASZTRO

Habkönnyű szalagos fánk

Ezt a receptet te se csak egyszer fogod elkészíteni !

Hozzávalók:

  • (25-30 db fánkhoz)
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 dl rum
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Kenyérsütőgépben is dagaszthatjuk a tésztát, és kézzel is.
  2. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, az olvasztott margarinnal, és a rummal. Ezután keverjük hozzá a maradék langyos tejet is, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd kanalazzuk rá a sóval összekevert lisztet.
  3. Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát. (egy lágyabb tésztát fogunk kapni)
  4. A megdagasztott tésztát tegyük át egy alaposan kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, kb. egy óra alatt kelesszük duplájára a tésztát.
  5. A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és ízlés szerinti méretűre szaggassuk ki. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd kelesszük még 30 percig.
  6. Egy serpenyőbe öntsünk bőséges mennyiségű olajat, majd melegítsünk fel. Egy csipet tésztával ellenőrizzük, hogy elég forró-e már az olaj. (akkor jó, ha rögtön elkezd sülni)
  7. A fánkokat a felső felükkel lefelé helyezzük bele a középforró olajba, majd egy fedővel fedjük le a serpenyő tetejét. Közepes hőfokon süssük 1-2 percig, majd fordítsuk át a fánkokat, és süssük a másik felét is szép pirosra. (átfordítás után, már nem kel lefedni a serpenyő tetejét!!!!!!!)
  8. A megsült fánkokat szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. 

HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Ez a srác bármerre utazik a világban mindig jelzi anyukájának, hogy jól van
Bizonyára Ti is éreztetek már olyat, hogy eldobnátok mindent és csak utazgatnátok a világban.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: