GASZTRO
Készíts oreos jégkrémtortát
Összességében 5-10 perc alatt elkészthető ez az oreos finomság. (videóval mellékelve)
Az elkészítéshez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:
Egyszerű Oreo fagylalt torta
- 1/2 doboz jégkrém (algida big milk vanília jégkrém)
- kb 17 db OREO keksz
- 3 csésze masclapone (kb 375 ml)
- csokoládés graham keksz, vagy Leibniz vajas keksz
- 1 1/2 csésze csokoládé ganache
A csoki ganache-hoz szükség:
- 225g csokoládé
- 250ml habejszín
- 125g vaj
csoki ganache elkészítés:
A csokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
A tejszínt lassú tűzőn gyöngyözésig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Egyelőre nem keverjük, ugyanis ha túl gyorsan hűl, szemcsés lesz.
Kb 10 perc elteltével összekeverjük, hogy a tejszín és a csoki megfelelően elegyedjen. Ha tortabevonónak használnánk, akkor kb 10 perc hűtés után robotgéppel verjük habosabbra.
Oreo fagylalt torta elkészítése:
Egy kenyér formát béleljünk ki fóliával, majd tegyük a graham kekszeket az aljába, majd rétegezzünk rá fagyit. ( ha nem kaptunk vágható fagyit, akkor kb 3 cm vastagon kanalazzunk rá) Ezután a mascalpone krémet kenjük rá, majd jöhetnek az oreo kekszek.
Tetejére újabb réteg mascalpone, amir locsoljunk meg egy adag csoki ganache-zsal. Majd megint 3 cm fagyi réteg. Zárjuk a sor graham kekszekkel és a maradék mascalpone krémmel.
Fedjük le és fagyaszuk legalább egy órán keresztül, vagy akár egész éjszakára is a fagyasztóban hagyhatjuk.
Bortsuk egy tálcára a kenyér formából. Öntsünk kb 1 csésze csoki ganache-t a tetejére és hagyjuk lecsepegni az oldalán.
Majd a megmaradt oreos kekszeket műanyagban kloffoljuk szét apróbb darabokra. Szórjuk a ganache tetejére.
Tegyük vissza a fagyasztóba 5-10 percre még felszolgálás előtt.
Fogyasszuk jó étvággyal!