GASZTRO
Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét!
A XX. század egyik legnépszerűbb színésznőjének kedvenc étele.
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, préselve vagy aprítva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 2 angolzeller szár, apróra vágva
- 2 nagy konzerv vagy üveg olasz, hámozott Roma paradicsom
- 1 nagy csokor friss bazsalikom, megmosva
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 0,5 kg spagetti tészta
- Só ízlés szerint
- Frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
- Egy nagy fazékba tedd bele a hagymát, a répát, a zellert és a paradicsomot, majd locsold meg az olíva olajjal. A bazsalikomlevelek felét is szórd bele, és főzd lassú tűzön 45 percig, időt hagyva a nagy, lédús paradicsomoknak, hogy szétfőjenek – közben persze keverj egyet rajta néha, és sózd is meg ízlés szerint.
- Mikor a szószod már majdnem kész, egy másik fazékban elkezdheted a pastát. Nagyjából 3,5 liter vizet forralj fel egy lábosban, adj hozzá néhány csipet sót, ízlés szerint, és mikor már lobog a víz, dobd bele a spagettit. Kevergesd meg néha ezt is, hogy ne tapadjon össze, és vigyázz, hogy ne főzd túl a tésztát. Akkor jó, mikor még al dente, azaz van egy kis erő a közepében, és nem teljesen puhult szét. Ha kész vagy, szűrd le a vizet, és öblítsd át langyos vízzel, hogy ne tapadjon össze.
- Míg készül a szósz és a tészta, a maradék bazsalikomot vágd össze egy ollóval, hogy ne feketedjen meg a széle, aztán tedd is félre - ez lesz a pont az i-n, a hab a tortán, a meglepi a spagettin! Mikor úgy érzed, a zöldségek megpuhultak, kapcsold le a lapot a szószos fazék alatt, és pihentesd úgy 15 percet, hogy összeálljon.
HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!
NÉZD MEG EZEKET IS:
Te is szoktál telefonálás közben firkálni?
Ha vissza akarjuk vezetni, akkor általános iskolában kezdődik a firkálás egy unalmas óra közepén. De tudod, hogy mit is jelent valójában amit rajzolsz?
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: