GASZTRO
Különleges kávé receptek, amikkel ritkán találkozunk
Kevés jobb dolog van ezeken a hideg reggeleken egy finom kávénál.
Ha unod már a megszokott tejeskávét reggelente, próbáld ki a most következő kreatív recepteket.
Mexikói mocha
4 csésze eszpresszó kávé, 2 csésze tej, fél csésze cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál cukor, ½ teáskanál vanília kivonat, ½ teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió.
Öntsd egy nagyobb lábasba a kávét, a tejet, kakaóport, és a cukrot, majd forrald össze az egészet! Vedd le a lábast a tűzről, és add a keverékhez a vaníliát, a fahéjat, és a szerecsendiót! Alaposan turmixold össze a hozzávalókat, egészen addig, míg habos állagot nem kapsz. Tálald az így kapott mexikói mochat melegen!
Karamell brulée latte
A karamell brülé latte-nak nem csak a neve olyan csábító, maga az íze is mennyei, így akár az ebéd után desszertként is megállja a helyét!
Hozzávalók (2 főre):
1 csésze tej, ¼ csésze karamell szósz, 1 teáskanál barnacukor, 2 csésze eszpresszó kávé, tejszínhab.
Elkészítés:
Egy kis lábosban keverd össze a tejet, a karamell öntetet, és a barnacukrot, majd melegítsd közepes lángon a keveréket négy-öt percen keresztül, egészen addig, amíg habos nem lesz, és gőzölögni nem kezd. Melegítés közben keverd meg minél többször! Oszd szét a kávét két bögrébe, majd öntsd hozzá a karamellás tejet, végül pedig koronázd meg némi tejszínhabbal, és egy kis karamellszósszal!
Nutellás kávé
Hozzávalók:
2 csésze tej, ½ teáskanál vanília kivonat, 2 teáskanál instant kávépor, 4 teáskanál Nutella, egy csipetnyi fahéj, díszítésnek tejszínhab, csoki szirup, vagy kakaópor.
Elkészítés:
Közepes lángon melegítsd fel a tejet és a kávét, majd add hozzá a Nutellát! Kevergesd, amíg a Nutella fel nem oldódott, majd forrald fel az egészet! A végén tálald egy kis fahéjjal, szerecsendióval, és tejszínhabbal!
Fehércsokis mandulás latte
Két csésze tej, 2 dl habtejszín, 1 csésze fehércsokoládé apró darabokra vágva, 1 teáskanál vaníliavonat, ¼ teáskanál mandulakivonat, tejszínhab, fahéj, 2 csésze eszpresszó kávé, plusz tejszín felverve.
A tejet melegítsd fel a tejszínnel alacsony lángon egy kis lábasban, majd szórd bele a fehércsokoládé darabokat, és kevergesd, amíg azok fel nem olvadnak teljesen! Add hozzá a vanília, és a mandulakivonatot, ezután pedig öntsd az egészet bögrékbe! Öntsd a kávét óvatosan a tejes keverékbe, majd díszítsd a felvert tejszínnel, és ízlés szerint szórd meg fahéjjal vagy kakaóporral!