GASZTRO

Mandulás csokitorta!

Nagyon egyszerű elkészíteni, és a gluténérzékenyek is falatozhatnak belőle!

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált mandula
  • 25 dkg lágy vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 tojás
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só

Elkészítés: 

A csokoládét összetördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a cukrot és a puha vajat, habosra keverjük kézi habverővel, majd hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és az olvasztott csokit, és alaposan kikeverjük.

2-3 kanál tojáshabbal kissé fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk az öszes habot. 

Kikent, lisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol kb. 60 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, porcukorral meghintve vagy egy kis olvasztott csokoládéval meglocsolva, szeletekre vágva tálaljuk.

 


HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

A srác azt hitte, egy kóbor kutyát talált, de később nem akart hinni a szemének!
Amiikor elolvasta a nyakörvön lévő bilétát, nem jutott szóhoz.
Ez a srác a világsztárok legjobb barátja lett a Photoshop használatával
Nézd meg, hogy milyen profi módon lett közös képe a legnagyobb sztárokkal.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: