GASZTRO
Nagyszerű fahéjas tekercs, pillanatok alatt!
Ehhez a szuper finom csigához csak pár hozzávalóra van szükséged!
Hozzávalók:
A fahéjas tekercshez:
2 evőkanál olvasztott sós vaj
100 gramm barna cukor
1 teáskanál fahéj
1 csomag kelt tészta
A mázhoz:
2 evőkanál szoba hőmérsékletű sós vaj
2 evőkanál krémsajt (szoba hőmérsékletű)
1/2 citorm leve
1/2 teáskanál vanília
80 gramm porcukor
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy tepsit. Egy tálban keverd össze a barna cukrot és a fahéjat.
2. Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra. Egy ecsettel kenj a tésztára olvasztott vajat, de hagyj a szélén egy kis peremet (kb 1cm). Majd pedig szórd rá a fahéjas cukrot. Csavard fel a tésztát és vágd fel egyforma szeletekre.
3. Helyezd a levágott csigákat a kivajazott tepsire és tedd a sütőbe kb 20-25 percre.
4. Ameddig sül a csiga, keverd össze a vajat és a krémsajtot egy kézi mixerrel, add hozzá a citromot és a vaníliát. Keverd hozzá a porcukrot.
5. Ha elkészült a csiga kend rá a krémet, ha marad belőle, akkor azt később a tálalásnál is használható.