GASZTRO

Nagyszerű fahéjas tekercs, pillanatok alatt!

Ehhez a szuper finom csigához csak pár hozzávalóra van szükséged!

Hozzávalók:

A fahéjas tekercshez:

2 evőkanál olvasztott sós vaj

100 gramm barna cukor

1 teáskanál fahéj

1 csomag kelt tészta 

A mázhoz:

2 evőkanál szoba hőmérsékletű sós vaj

2 evőkanál  krémsajt (szoba hőmérsékletű)

1/2 citorm leve

1/2 teáskanál vanília

80 gramm porcukor

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy tepsit. Egy tálban keverd össze a barna cukrot és a fahéjat.

2. Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra. Egy ecsettel kenj a tésztára olvasztott vajat, de hagyj a szélén egy kis peremet (kb 1cm). Majd pedig szórd rá a fahéjas cukrot. Csavard fel a tésztát és vágd fel egyforma szeletekre.

3. Helyezd a levágott csigákat a kivajazott tepsire és tedd a sütőbe kb 20-25 percre.

4. Ameddig sül a csiga, keverd össze a vajat és a krémsajtot egy kézi mixerrel, add hozzá a citromot és a vaníliát. Keverd hozzá a porcukrot.

5. Ha elkészült a csiga kend rá a krémet, ha marad belőle, akkor azt később a tálalásnál is használható.

keszits-te-is-fahejas-tekercset-mascarpone-szosz-cosmopolitan1


HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Vèg a legújabb kezdet
Amikor egy 7 èves kapcsolat utolsó mondatait mondod ki, mert nincs erőd tovább küzdeni...
Az okostelefonok előtt, amikor a gyerekek igazán gyerekek voltak!
A mai gyerekek ma már el se tudják képzelni az életüket okostelefon nélkül, de régen teljesen más volt a világ.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: