- 15 dkg tehéntúró
- 5 dkg juhtúró
- 3 ek tejföl
- 5-6 levél medvehagyma
- 1/2 tk édes-nemes paprika
- só
- bors
- 10 szelet Fekete-erdő sonka
- A tálaláshoz:
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl citromlé
- só
- cukor
- 1 db fejes saláta
- 2 db sárgarépa
ELKÉSZÍTÉS
- A kétféle túrót összedolgozzuk a tejföllel, a megtisztított, felaprított medvehagymával és a paprikával. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk a keveréket. A sonkaszeletek széleire kanalazzuk, majd szorosan feltekerjük mindet.
- Az olívaolajat simára keverjük a citromlével, valamint egy kevés sóval és cukorral. A megmosott salátát leveleireszedjük, a megtisztított répát lereszeljük, majd összeforgatjuk ezeket az öntettel. Ezt kínáljuk a sonkatekercsek mellé.