Mind Levitation Festival (Canada)

2024.06.30

Mind Levitation Festival (Canada) (EN)

 

Each festival is created for a different set of aspirations and goals, and is created by a team of organisers. And music and community is what connects us all - no matter how far away a festival may be.

I recently came in contact with Mind Levitation, a festival that is a particular highlight for me, as the organizing team wants to embrace and promote the world of darkpsy and hi-tech in Canada. And the Canadian scene seems to be open to the more abstract, dark sound world, as the festival has been growing in popularity over the last 5 years, with more and more people opening up to higher BPM acts.

 

And the organizing team is well versed in musical genres, so they can deliver what they experienced in Goa, India in a professional manner. Incidentally, the whole team is from Kerala, South India, and the authenticity of the scene there is perfectly represented. The so-called safe place for dark and any kind of high BPM music will be located in Coe Hill, Ontario this year. A colourful tribal monkey figurine at the top of the hill will be the main stage backdrop, creating an ancient atmosphere.

 

The festival runs for 3 days, starting on 2 August. It currently operates as a travelling festival, providing a different venue for dark music lovers every year - due to the mobility of the scene there and its still small size.

 

However, according to the organisers, this is a growing trend, so who knows how big the Mind Levitations festival will be in a few years time - but it certainly caught my attention and I would travel to the Canadian outdoors to be transported to the interesting and diverse world of dark.

 

HUN

Mind Levitation Fesztivál (Kanada)

 

A fesztiválokat elsőkörben a „Eurotrip”-ünkön keresztül fedezzük fel, de alkalmaként kitekintünk a kontinensen túlra – most Kanada volt a következő célállomás. Ezáltal szeretnénk egy még tágabb képet adni a nemzetközi fesztiválokról az olvasók számára.

 

Minden fesztivál különböző törekvések és célok végett jön létre, és alkotja meg egy szervezői csapat. A zene, és a közösség pedig összeköt mindannyiunkat – bármennyire is messze legyen egy adott fesztivál.

A napokban kerültem kapcsolatba a Mind Levitation nevű fesztivállal, ami egy számomra különös színfolt a palettán, hiszen a szervezői csapat a darkpsy valamint a hi-tech világát szeretné felkarolni és terjeszteni Kanadában. Az elvontabb, sötét hangzás világra pedig úgy tűnik nyitott is a kanadai szcéna, hiszen a fesztivál az elmúlt 5 évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre többen nyitnak a magasabb BPM-ű művek felé.

 

A szervezői csapat pedig igencsak jártas a zenei műremekekben, így profi módon tudják átadni mindazt, amit Goán, Indiában megtapasztaltak. Egyébként a csapat egésze Dél-Indiából, Keralából való, és az ottani autentikusságát a szcénának tökéletesen jelenítik meg. A dark, és bármilyen magas BPM-ű zenék ún. safe place-e idén Ontarion belül lesz meg található, Coe Hillben. A domb tetején egy színes, törzsi majom figura a main stage díszlete, ezzel is megteremtve az ősi hangulatot.

 

A fesztivál különben 3 napig tart, augusztus 2-ai kezdettel. Jelenleg vándor fesztiválként működik, így minden évben más helyszínt biztosítanak a dark zene kedvelőinek – az ottani szcéna mobilitása, és még jelenleg kis mérete végett.

 

A szervezők elmondása szerint viszont ez egyre inkább növekedő tendenciát mutat, tehát pár év múlva ki tudja mekkorára nő a Mind Levitation fesztivál – de nekem biztosan megfogta a figyelmemet, és elutaznék a kanadai természetbe, hogy elkalauzoljanak a dark érdekes és változatos világába.

 


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.