Óriási mocsárrá változott a Burning Man fesztivál a heves esőzéstől

2023.09.03

A szervezők azt kérték az emberektől, hogy takarékoskodjanak az élelemmel, a vízzel és az üzemanyaggal, valamint húzódjanak meg egy meleg, biztonságos helyen.

Több mint 70 ezren ember ragadt bent a sivatagban szombaton a Nevada államban megrendezett Burning Man fesztiválon. A heves esőzések miatt az egész fesztivál egy mocsárrá változott. A Black Rock sivatagban tartott, évente megrendezésre kerülő fesztiválján ilyen még nem fordult elő.

A közösségi médiában közzétett felvételek azt mutatják, hogy a résztvevők a sáros ösvényeken küszködnek. A szervezők közölték, hogy „amíg a playa felszíne fel nem szárad, a mentőszolgálat kivételével tilos a közlekedés”.

Az egy éjszakán át tartó, folyamatos esőzés után a hatalmas fesztivál mocsárrá változott és mindez egy nappal azelőtt történt, hogy az embereknek haza kellett volna indulniuk. 

Sajnálatos módon egy ember életét vesztette a heves esőzés alatt, aminek a vizsgálata jelenleg is tart. A Pershing megyei seriff hivatala közölte, hogy a haláleset az esemény alatt történt, de kevés részletet árultak el, többek között a személy kilétét vagy a halál feltételezett okát sem.
TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.