Óriási mocsárrá változott a Burning Man fesztivál a heves esőzéstől

2023.09.03

A szervezők azt kérték az emberektől, hogy takarékoskodjanak az élelemmel, a vízzel és az üzemanyaggal, valamint húzódjanak meg egy meleg, biztonságos helyen.

Több mint 70 ezren ember ragadt bent a sivatagban szombaton a Nevada államban megrendezett Burning Man fesztiválon. A heves esőzések miatt az egész fesztivál egy mocsárrá változott. A Black Rock sivatagban tartott, évente megrendezésre kerülő fesztiválján ilyen még nem fordult elő.

A közösségi médiában közzétett felvételek azt mutatják, hogy a résztvevők a sáros ösvényeken küszködnek. A szervezők közölték, hogy „amíg a playa felszíne fel nem szárad, a mentőszolgálat kivételével tilos a közlekedés”.

Az egy éjszakán át tartó, folyamatos esőzés után a hatalmas fesztivál mocsárrá változott és mindez egy nappal azelőtt történt, hogy az embereknek haza kellett volna indulniuk. 

Sajnálatos módon egy ember életét vesztette a heves esőzés alatt, aminek a vizsgálata jelenleg is tart. A Pershing megyei seriff hivatala közölte, hogy a haláleset az esemény alatt történt, de kevés részletet árultak el, többek között a személy kilétét vagy a halál feltételezett okát sem.
TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.