Ötven embert mészároltak le az orlandói Pulse klubban

2016.06.12

A Florida állambeli Orlandóban a helyi LGBT* klubban egy férfi nyitott tüzet az ott bulizókra vasárnap kora reggel, ötven ember meghalt, több tucatnyian megsérültek.

A The Guardian szerint több mint 100 ember volt a latin tematikájú buliban, amikor egy férfi kezdett el lövöldözni, helyi idő szerint hajnal 2-kor. Ott több embert túszul is ejtett a támadó, aki robbanószerkezettel is fel volt szerelkezve. A helyi rendőrség egy irányított robbantással próbálkozott, miközben mindenkit igyekeztek távol tartani a helyszíntől. Hajnali 5:53-kor az orlandói rendőrség megerősítette, hogy a férfit lelőtték.

A Pulse klub Orlandó belvárosában található és az egyik legnagyobb LGBT hely. A dolgozók azonnal kiírták facebookra, hogy aki tud, meneküljön ki a klubból és fusson, amerre lát. A kommentelők közül sokan a helyszínen voltak, akik saját élményeiket írták be hozzászólásként, az egyiket Ricardo J Negron Almodovar írta: „A fegyveres 2 körül nyitott tüzet. Az emberek a táncparketten és a bárnál a földre vetették magukat és néhányunk, akik közel voltunk a bárhoz, a hátsó kijáraton kimenekültünk és csak futottunk. Biztonságban hazaértem és remélem, mindenki más is hazajut.”

Sajnos nem volt mindenki ilyen szerencsés, az 50 halotton felül 53 sérültről is szólnak a híradások eddig. Az FBI terrorakcióként kezeli az esetet, ugyanis az amerikai állampolgár lövöldözőről kiderült, hogy dzsihadista kapcsolatai lehetnek, terrorista csoportokkal állhatott kapcsolatban. Az éjszakai tragédia az Egyesült Államok legtöbb áldozatot követelő vérengzése lett, az eddigi legsúlyosabb a virginiai mészárlás volt 32 halottal.

*LGBT = Az LGBT rövidítés már Magyarországon is elterjedt, bár a hétköznapi társalgásban ritkán hallani. A betűszó feloldása a következő: L mint lesbian ’leszbikus’, G mint gay ’meleg’, B mint bisexual’ biszexuális’ és T mint transgendered/transsexual ’transznemű/transzszexuális’. (LGBT Forrás: nyest.hu)

 


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.