Richie Hawtin és a Pioneer DJ csapata közösen elindította a Get Played Get Paid programot

2016.10.24

A kanadai producer RADR applikációja most már kompatibilis a KUVO zenefelismerő rendszerével. A rendszer integrálása már 2014-ben, a KUVO megjelenésekor is tervben volt. Most a Pioneer DJ a népszerű dj-vel közreműködve elindított egy kampányt Get Played Get Paid címmel, hogy segítsenek a zenei jogdíjak megfelelő elosztásában.

A célhoz segítségül hívták Hawtin RADR applikációját, amit a Traktor felhasználók alkalmaznak, amely közvetlenül elküldi a szettben lejátszott trackeket egy Twitter fiókra. Ezt és a Pioneer DJ valósidejű zene-metaadat katalogizáló szolgáltatását, a KUVO-t egyesítették. Mindkét fél együttműködik az Association For Electronic Music  szövetséggel, hogy technológiájukat ötvözve jobban nyomon tudják követni a dj szettekben lejátszott zenéket, és ezáltal a jogdíjakat igazságosabban el tudják osztani.

A jelenlegi rendszer a klubokra és a dj-kre hárítja a felelősséget azzal, hogy tőlük várja, hogy jelentsék a jogdíjakat. Ezek sokszor nem teljesek vagy pontatlanok, emiatt a jogdíjak olyan előadók vagy kiadók felé is folyhatnak, akiknek a zenéit nem is játsszák.  Az egyes zenéket be kell jelenteni természetesen annak érdekében, hogy szerzője érvényesíthesse a követelését a jogdíjakra. Ezután ha ezt a zenét lejátsszák a RADR vagy a KUVO rendszerén keresztül, a rendszer felismeri azt és a jogtulajdonos megkapja a megfelelő részesedését.

Bővebb információ elérhető az alábbi videóban:


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.