Steam Shape - Interjú a júliusi megjelenéseik kapcsán

2020.08.13

Júliusban 2 EP-vel jelentkezett a Steam Shape formáció az Andre Crom vezette OFF Recordings-on és a Spartaque tulajdonában lévő Codex-en. Ezen két megjelenésről kérdeztük őket.

- Ha egy kicsit pontosítani szeretnénk, július 10-én, tehát egy napon jött ki mindkét EP. Nem volt ebből gond?
- Dehogynem. Hónapokkal a kiadás dátuma előtt jeleztük a két label menedzsmentjének, hogy az általuk megjelölt kiadás dátuma ütközik. Hosszas egyeztetések után sikerült helyretenni a dolgokat. Látszólag legalábbis. Aztán mégis csak sikerült egy napon megjelentetni a lemezeket.

Hadd ne részletezzük a kialakult helyzetet. Mindenki okolt mindenkit, majd két nappal a megjelenés után mindkét EP a Beatport top 100 chart-ot ékesítette. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki elégedett mosollyal az arcán, nyugodtan dőlt hátra. 

OFF Recordings · Steam Shape - Freefall EP (Incl. Toni Dextor Remix) - OFF218

 

Meséljetek a megjelenésről kicsit!
- Szinte mindenhol elmondjuk, hogy az általunk készített zenéknek, és úgy egyébként a techno-nak, a kísérletezés a lelke. Ezen kísérletezésnek köszönhetően minden zenénk más és más. Nincs ez másként ennél a két megjelenésnél sem. A két lemezen összesen 5 saját zene kapott helyet. Sokat változott a hangzásunk az elmúlt 2 évben; imádjuk a mélyebb, menetelős zenéket, a mellbevágó lábdobokat, a sötét vokálokat, a hipnotikus szinti témákat, és mindenek előtt a végtelen dinamizmust. Pontosan ezen tulajdonságok jellemzik mindkét megjelenésünket.

- Milyen volt a fogadtatás?
- Várakozáson felül pozitív. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy néhány nappal a publikálás után, a top 100 chart-on túlmenően, mindkét megjelenésünk helyet kapott a Beatport főoldalon a kiemelt “release-ek” között.

Ezen felül pedig olyan előadóktól érkezett support, mint, Adam Beyer, Pan-Pot, Joseph Capriati, Roberto Capuano,  Markantonio, Luca Agnelli, Ilario Alicante, Weska, vagy Tiger Stripes.

- Ha jól értesültünk, a Beatport storyzott is rólatok.
- Igen. A Beatport készített egy “Best New Techno” lemezajánló instagram sztorit, olyan kiadók mellett felsorakoztatva az OFF megjelenésünket, mint a Tronic (Christian Smith), vagy a Lenske (Amelie Lens).

És most hogyan tovább?
- Több remix és újabb kiadványok sorakoznak a megjelenés kapujában, emellett pedig a saját kiadónkra, a Metaphase-re is szeretnénk még több hangsúlyt fektetni; nem állunk meg, rengeteg történés várható a közeljövőben.

Codex Recordings · CODEX074: Steam Shape - Dusk


 


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.