Steam Shape - Interjú a júliusi megjelenéseik kapcsán

2020.08.13

Júliusban 2 EP-vel jelentkezett a Steam Shape formáció az Andre Crom vezette OFF Recordings-on és a Spartaque tulajdonában lévő Codex-en. Ezen két megjelenésről kérdeztük őket.

- Ha egy kicsit pontosítani szeretnénk, július 10-én, tehát egy napon jött ki mindkét EP. Nem volt ebből gond?
- Dehogynem. Hónapokkal a kiadás dátuma előtt jeleztük a két label menedzsmentjének, hogy az általuk megjelölt kiadás dátuma ütközik. Hosszas egyeztetések után sikerült helyretenni a dolgokat. Látszólag legalábbis. Aztán mégis csak sikerült egy napon megjelentetni a lemezeket.

Hadd ne részletezzük a kialakult helyzetet. Mindenki okolt mindenkit, majd két nappal a megjelenés után mindkét EP a Beatport top 100 chart-ot ékesítette. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki elégedett mosollyal az arcán, nyugodtan dőlt hátra. 

OFF Recordings · Steam Shape - Freefall EP (Incl. Toni Dextor Remix) - OFF218

 

Meséljetek a megjelenésről kicsit!
- Szinte mindenhol elmondjuk, hogy az általunk készített zenéknek, és úgy egyébként a techno-nak, a kísérletezés a lelke. Ezen kísérletezésnek köszönhetően minden zenénk más és más. Nincs ez másként ennél a két megjelenésnél sem. A két lemezen összesen 5 saját zene kapott helyet. Sokat változott a hangzásunk az elmúlt 2 évben; imádjuk a mélyebb, menetelős zenéket, a mellbevágó lábdobokat, a sötét vokálokat, a hipnotikus szinti témákat, és mindenek előtt a végtelen dinamizmust. Pontosan ezen tulajdonságok jellemzik mindkét megjelenésünket.

- Milyen volt a fogadtatás?
- Várakozáson felül pozitív. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy néhány nappal a publikálás után, a top 100 chart-on túlmenően, mindkét megjelenésünk helyet kapott a Beatport főoldalon a kiemelt “release-ek” között.

Ezen felül pedig olyan előadóktól érkezett support, mint, Adam Beyer, Pan-Pot, Joseph Capriati, Roberto Capuano,  Markantonio, Luca Agnelli, Ilario Alicante, Weska, vagy Tiger Stripes.

- Ha jól értesültünk, a Beatport storyzott is rólatok.
- Igen. A Beatport készített egy “Best New Techno” lemezajánló instagram sztorit, olyan kiadók mellett felsorakoztatva az OFF megjelenésünket, mint a Tronic (Christian Smith), vagy a Lenske (Amelie Lens).

És most hogyan tovább?
- Több remix és újabb kiadványok sorakoznak a megjelenés kapujában, emellett pedig a saját kiadónkra, a Metaphase-re is szeretnénk még több hangsúlyt fektetni; nem állunk meg, rengeteg történés várható a közeljövőben.

Codex Recordings · CODEX074: Steam Shape - Dusk


 

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

50 éves korában elhunyt DMX

2021.04.09.

50 éves korában elhunyt Earl Simmons, (1970. december 18.) ismertebb nevén DMX!

Előrendelhető Carl Cox 'Oh yes, oh yes!' című könyve

2021.03.25.

A könyv augusztusban érkezik és két változatban lesz elérhető

2022-ben tér csak vissza a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztivál

2021.03.18.

Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában.