Végleg bezár a párizsi Concrete

2019.07.17

A népszerű francia buli helyszín utolsó rendezvényére most hétvégén, július 19-20-án kerül sor.

A klub által kiadott közlemény szerint nem sikerült megállapodni a Szajnán horgonyzó uszály üzemeltetőivel, így nincs más választásuk. „A Concrete egy álom volt, amit szerettünk volna folytatni tovább még néhány éven keresztül a Port de la Rapée kikötőjében, de hamarosan kénytelenek vagyunk befejezni a kalandot.”

Májusban derült ki, hogy az üzemeltetők 15 napos határidővel próbálták kilakoltatni a klubot, amire válaszul a Change.org oldalon indult egy petíció, abban a reményben, hogy sikerül biztosítani a hely jövőjét. Sajnos ez nem vezetett eredményre, így hivatalosan is búcsú bulit kénytelenek szervezni, ami július 19-én pénteken indul és másnap estig tart majd. A fellépők névsora még nem publikus.

A nyilatkozatban a szervezők hozzátették még, hogy egy még ambiciózusabb projekten dolgoznak a Concrete bezárása után. A klub 2012-ben nyitotta meg kapuit és hamar a világ egyik legjelentősebb éjszakai klubjává vált, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a párizsi zenei élet újjáéledjen.

 A klub közleménye:
Már nyolc éve annak, hogy keményen küzdünk azért, hogy Párizsban történjen valami, hogy megvalósítsuk a szenvedélyünket, hogy együtt éljünk a sok lelkes emberrel, aki körülvesz minket, legyen az pultos, előadó, technikus, kifutófiú, biztonsági őr vagy takarító…

Nyolc éve igyekszünk azért, hogy a lehető legjobb klubot építgessük, annak ellenére, hogy vannak anyagi és adminisztrációs nehézségek, és keményen dolgozunk, hogy olyan előadókkal és zenészekkel kedveskedjünk nektek, akik a lehető legjobban passzolnak a stílusunkhoz.

És nyolc éve történt, hogy nektek köszönhetően felülmúltuk önmagunkat és felülkerekedtünk a kétségeinken és azóta hétről hétre energiával töltötök fel minket. Olyan energiával, ami nélkül semmit sem tudtunk volna elérni.

A Concrete egy álom volt, amit szerettünk volna folytatni tovább még néhány éven keresztül a Port de la Rapée kikötőjében, de hamarosan kénytelenek vagyunk befejezni a kalandot.

Ezért úgy döntöttünk, hogy ennek a gyönyörű projektnek a végére pontot teszünk a július 19-20-i hétvégén egy kétnapos búcsú bulival.

Tehát egy hónapotok maradt arra, hogy utoljára meglátogassatok minket és megünnepeljétek velünk egy olyan helynek a búcsúját, ahol rengeteg zenei- és emberi kaland történt, aminek a felsorolására egy enciklopédia is kevés lenne.

Nem titkoljuk, hogy borzasztóan sajnáljuk, hogy ezeket a sorokat kell megírnunk nektek. Azonban már most a jövőbe tekintünk, hogy erősebben, de ugyanazokkal az értékekkel térhessünk vissza egy még ambiciózusabb projekttel, amiben arra is törekszünk majd, hogy azokat a hibákat már ne kövessük el újra, ami miatt mai napig kritizáltok.

Mindezért hát várunk benneteket a július 19-i hétvégén!

Töltsetek fel minket az energiátokkal még egyszer és adjatok nekünk erőt a folytatáshoz valahol máshol, hogy ugyanazt az álmot továbbvihessük, amit még 2011-ben elkezdtünk.

<3

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Progressive élre állított trance utazást hoz a szombat az Akváriumba

2019.11.14.

Jerome Isma-ae és Robert Nickson is új albumjairól szelektálhat.

Óriási az érdeklődés az idei BÓNUSZ Fesztiválra!

2019.11.12.

Hatalmas az érdeklődés az idei BÓNUSZ Fesztivál után4

Magdalena az Undercatt társaságában tér vissza Budapestre hétvégén

2019.11.05.

A Diynamic Records stílusának közvetítése így valósulhat meg a legteljesebben.