5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25

Március 28-án, azaz most csütörtökön lesz 5 éve, hogy elstartolt a Purple Noise!
Az ötödik kerületben honos eseménysorozat 2019 óta népszerűsíti a techno műfajt a belváros közönségének. Az első bulitól számítva napra pontosan 5 évre fújja el a gyertyát Aladarus, Colbora, Tamas Szabo és a Walk in Mind. Egy interjú erejéig mindenképp szerettünk volna találkozni a srácokkal és nagy örömünkre Colbora, a Purple Noise rezidens - event managere, el is fogadta a meghívásunkat, hogy kifaggassuk a nagy esemény előtt.

Szia,

Talán a legjobb kérdés amivel ma kezdhetünk és mindenki kíváncsi rá, hogyan indult a sorozat?

A baráti társaságunk mindig a Zrínyi utcában, pontosabban a Secret Roomban kötött ki a hétvégék folyamán - Nem nagyon volt versenytársa a klub hangulatának akkoriban. Később elterjedt egy pletyka, hogy be fog zárni a hely… Kissé rémülten fel is hívtam Blattit (a hely program managerét, akivel akkoriban még csak egy privát buli lebonyolításán keresztül ismertük egymást), hogy ha valóban bezárnak még előtte egyet zenélhetek-e… Megnyugtatott, hogy nincs semmiféle zárás a tervben, de nem keresnek DJ-t viszont küldjek egy mixet, hátha lesz valamilyen üresedés az egyik szervezőbrigádnál. A mix tetszett neki, amiből nem sokkal később az lett, hogy önálló klubestet tarthattam a kedvenc helyemen 18 évesen. Bízott bennem, azt mondta találjak ki egy nevet/koncepciót, és egy csütörtökön próbáljunk szerencsét. 2019 Március 28-án este 11-kor elstartoltunk, teltházzal zártuk az estét. Ott dőlt el, hogy lesz folytatás. Azért a klubestért, és a lehetőségért Blattinak és a Secret Roomnak azóta is hálával tartozom.

Hogyan emlékszel vissza az elmúlt 5 évre?

Eleinte ki kellett próbálni, miket bír el a klub. A Secret Room mégiscsak egy zártkörű / members only jellegű house zenével operáló klub volt, amibe a Purple Noise publikus & techno irányú rendezvényei furcsán illettek bele. Sok előadó fordult meg az első évben, mi is tanultunk belőle és az ízlésünk is csiszolódott közben. Nem sok újat mondanék, ha azt mondanám a Covidról, hogy váratlanul ért és nem jött jól a rendezvény szektornak: a Purple Noise első és második szülinapja is olyan balszerencsés dátumokra esett, hogy nem tudtuk megtartani őket a korlátozások miatt. Ezek után persze a vendégek mindig újúlt erővel érkeztek vissza hozzánk ami lendületet adott a folytatáshoz. A Secret 2022-es zárása után 2023-tól a Badhannaban folytattuk, ami hasonlított is kicsit a karantén utáni katarzisra.

Elég sokan megfordultak nálatok a dj pultban. Hogyan emlékszel vissza, kik zenéltek az első években?

Episode 1, Kitti Kay, Belocca, Tamas Szabo, Fourk, Murahni, Rosalcodo, Antique, Patronvm az elsők akik eszembe jutnak.

És mik voltak a legemlékezetesebb bulik?

Nem könnyű választani… Az első Purple Noise, amire elkísért Édesanyám is, és megértette miért fogok hiányozni az iskolából másnap. A hatodik PN amikor keverőpult elé / mélyvízbe dobtam Tamas Szabot, aki az első fellépésén USB - Exporting problémákkal küzdve is teltházat táncoltatott hajnalig… Ezen kívül említendő a 2021-es szilveszter, a Secret Záró Halloween és az első Club Badhannas Purple Noise is.

Nagyon jó ezeket a storykat hallani, érezhető hogy nagyon szereted amit csinálsz. Beszéljünk kicsit a jövőről? Mik a hosszútávú tervek?

Előremutató zenével szórakoztatni a visszajáró vendégeinket. Nem igazán követtük soha a gyors, hard technos trendeket, leginkább 130 BPM alatt maradunk. A Secretet kinőttük, a Badhannat még nem - de dolgozunk rajta. Itt sem ritka, hogy létszámstop van, viszont jóval nehezebb kizárólagos helyszíni jegyértékesítéssel, hazai előadókkal. Továbbra is maradunk hazai artistoknál, még akkor is ha ez manapság kevésbé “trendy”.

Már csak pár nap, mire számíthat aki veletek tart 28-án a Badhannában?

5 év lendületét becsomagoltuk 1 klubestbe, és a belvárosban, baráti áron tálaljuk. A közönség visszajelzése szerinti legkeresettebb lineupot válogattam magam mellé: Aladarus, Tamas Szabo, Walk In Mind és jómagam zenélünk, éjfélig nem akármilyen születésnapi kedvezményekkel. Ezekről a pontos részleteket az eseményben osztjuk meg:)

Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk, jó bulit kívánunk és sok sikert a továbbiakban.

https://www.facebook.com/events/s/5-years-of-purple-noise-0328-b/425883939905562/


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját