A brit kormány megerősítette, hogy az EU-s előadók 2021-től csak vízummal utazhatnak be az Egyesült Királyságba

2020.02.21

A belügyminisztérium új szabályai a Brexit átmeneti időszakának lezárása után lép életbe. Ahogy a Politico beszámolójából kiderül, az EU-s előadók ugyanolyan kategória alá fognak esni, mint a nem EU területéről érkezők, azaz 5-ös szintű vízumra lesz szükségük, hogy felléphessenek vagy bármilyen más kulturális rendezvényen vagy fesztiválon előadhassanak.

A Complete Music Update szerint az új szabályozást – amelyet a brit kormány az új, pontozásos alapú bevándorlási rendszerében fejt ki – rengeteg kritika éri a zeneipar részéről, ugyanis nagyban megnehezíti az előadók turnéját és a fesztiválok szervezését is.

„Számos ügynökség és promóter számára ez lesz az első alkalom, hogy találkoznak egy bevándorlási rendszerrel, aminek a további lehetséges következménye az is, hogy az EU tagállamai különböző bürokratikus köröket találnak ki az előadók számára, hogy felléphessenek Nagy Britanniában” – mondta Tom Kiehl, a UK Music vezetője egy Twitter posztjában.

A zenészek független közösségének, az Incorporated Society Of Musicians vezetője, Deborah Annetts egy „két éves, többször használható vízumot” ajánlana a művészek számára, hozzátéve, hogy társaságuk „mélyen csalódott” a kormány döntése miatt.


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját