A piacon keringő 'BITCOIN' ecstasy tabletta veszélyeire figyelmeztetnek a szakértők!

2023.03.08

A tabletták változó típusú és tartalmú pszichoaktív drogokat tartalmaznak.

Figyelmeztetést adtak ki a Manchesterben a nemrég felbukkant „bitcoin” MDMA tabletták miatt.

A Manchester Drug Analysis and Knowledge Exchange (MANDRAKE) kábítószer-tesztelő szervezet megosztotta, hogy a „B” betűvel domborított sárga tabletták változó típusú és tartalmú pszichoaktív anyagokat tartalmaznak. A MANDRAKE felszólította az esetleges használókat, hogy ha mégis ezzel indulnának szórakozni, és rosszul éreznék magukat, keressenek orvosi segítséget mielőbb.

Tavaly a Vice arról számolt be, hogy a MANDRAKE egy azonosítatlan manchesteri szórakozóhelyen tesztelte az Egyesült Királyságban valaha talált legerősebb ecstasy-tablettákat. A kék 'punisher' tabletta, ami egy gyakran használt minta, 650 mg tömegű, és 477 mg MDMA-t tartalmazott – ez körülbelül három vagy négyszerese az átlagos mennyiségnek.

Két laboratórium is együttműködik a Manchester Metropolitan Egyetemen működő MANDRAKE-kal, amelyet Dr. Oliver Sutcliffe, a Warehouse Project alapítója, Sacha Lord és a The Greater Manchester Police (GMP) vezet. 


TOVÁBBI CIKKEK

Hozd magad a Szigeten!

2024.01.17.

A fesztivál weboldalán már tervezhetjük azt a virtuális „útvonalat”, amelynek mentén haladva a legnagyobbat meríthetünk a Szabadság Szigetének változatos kínálatából

MARCO CAROLA # Cinematiné XXL # @ Városliget & Cinema Hall, 2024.04.27.

2024.01.17.

Cinema Hall & CityTakeover present MARCO CAROLA # Cinematiné XXL

You x Selected x Vōx @ Arzenál, 2024.03.22.

2024.01.17.

Carmen Electro ~ Dax J ~ Frederic ~ Héctor Oaks ~ Part Time Killer ~ Perc