A tavaszi klubszezon a koronavírus miatt hazánkban is határozatlan ideig elmarad!

2020.03.11

A koronavírus világra gyakorolt hatása megérkezett a hazai elektronikus zenei szcénába is. Rendezvények maradnak el, klubok zárnak be, programok szerveződnek át. A mai napon a kormány úgy döntött, ahogy több európai ország esetében is, hogy vészhelyzetet rendel el. Ez számunkra annyit jelent, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják. Ez a gyárakra, munkahelyekre, éttermekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, a szórakozóhelyekre, mozikra és színházakra azonban igen, függetlenül a nézők számától. 

Ez az eddigi legsúlyosabb dolog, ami valaha a világ és hazánk zenei életét érintette, hisz több rendezvény elmarad és több fesztivál is lehúzta a világon a rólót az idei évre. Reméljük, hogy ez minél hamarabb megoldódik és újra a kedvenceinkre bulizhatunk az ország valamelyik pontján.

Ezen okokból a most hétvégi Black Mamba bulija, amin DAX J zenélt volna és a Cinema Hall bulija a Mind Againsttel, jövő héten pedig a Claptone-nal nem kerül megrendezésre, de ezen felül persze rengeteg más rendezvényt is érint, ahol 100 főnél többet vártak volna a szervezők. Ezekről érdemes az adott rendezvények facebook eseményében tájékozódni.

Az előre megváltott jegyekkel kapcsolatban legyetek türelmesek, hisz ez épp annyira a szervezőknek is nehéz most, mint mindenki másnak. Rengeteg fellépő előre kifizetésre került, berendelt italkészletek, facebook kampányokra költött pénzek és minden hasonló kiadás, ami egy buli létrehozásához szükséges. Természetesen mindenki próbál új időpontot találni, de sajnos sok rendezvényt nem fognak tudni lebonyolítani.

KITARTÁST ÉS SOK TÜRELMET KÍVÁNUNK MINDEN PARTNERÜNKNEK, FELLÉPŐNEK, GRAFIKUSNAK, FOTÓSNAK, PULTOSOKNAK ÉS AZOKNAK, AKIKET EZ A BEZÁRÁS ÉRINT és persze Nektek is SZÓRAKOZNI VÁGYÓ FIATALOK!

AKVÁRIUM KLUB:
A rendkívüli helyzetre való tekintettel a kihirdetett veszélyhelyzet miatt a mai naptól visszavonásig minden rendezvény elmarad, illetve később kerül megrendezésre az Akvárium Klubban. Igyekeznek minden programnak új időpontot találni, az ezzel kapcsolatos átszervezési munkák már folyamatban vannak.

CINEMA HALL:
Mind Against (03.14.) & Claptone (03.21.)
A Magyar Kormány a mai napon határozatlan időre vészhelyzetet hirdetett a COVID-19 koronavírus járvány miatt és ma éjféltől életbe lépő intézkedései között betiltotta a 100 főt meghaladó beltéri rendezvények tartását! Sajnálattal kell közülnünk, hogy a bevezetett intézkedésekhez alkalmazkodva a szombati rendezvényünket el kell halasztanunk!

A38:
Sajnálattal értesítünk titeket, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel – miszerint Magyarországon határozatlan ideig tilos 100 főnél nagyobb befogadóképességű rendezvényt tartani zárt téren – elhalasztjuk a vonatkozó eseményeinket. A Kiállítótér és az Étterem összes rendezvénye, valamint a Petőfi TV Akusztik műsorának felvételei zavartalanul működnek tovább, és Éttermünk is a szokott rendben tart nyitva.

Egyelőre nem tudni, meddig tart ez a korlátozás, ez néhány héttől több hónapig is kiterjedhet. Ami biztos: március 26-ig bezárólag nem tartjuk meg a Koncertterem esti programjait. Programszervezőink nagy erőkkel kezdtek el dolgozni a meghirdetetett időpontok pótlásán, reméljük, minél hamarabb jelentkezhetünk az új dátumok hírével.

HEAVEN:
Club Heaven vezetősége és teljes csapata maximálisan egyetért az Operatív Törzs mai döntésével mely szerint minden 100 főnél nagyobb beltéri rendezvény betiltásra kerül. Ennek megfelelően a Club működését azonnali hatállyal felfüggesztjük. Természetesen fájó szívvel töröljük rendezvényeinket azonban az intézkedéseket abszolút szükségesnek tarjuk annak érdekében, hogy a vírus terjedését tőlünk telhető módon legjobban meggátoljuk.

AETHER:
A hatályos rendelkezések értelmében, a bulik átmenetileg elmaradnak!

DÜRER KERT:
A Dürer Kert március 31-ig tervezett koncertjei elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre.

DINAMO (GYŐR):
A magyar kormány határozata alapján, betartva a veszélyhelyzeti intézkedéseket annak érdekében, hogy minél előbb megfékezhetővé váljon a koronavírus terjedése, a Dinamo Event Hall rendezvényei a határozat visszavonásáig elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. Az azt követő események kapcsán a kormány rendelkezéseivel összhangban fogunk folyamatosan értesíteni benneteket a Facebook oldalunkon.


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját