Erykah Badu az EXIT nagyszínpadán!

2012.04.24
A neosoul királynője mellett a Hercules And Love Affair és a Citizens! is fellép az újvidéki fesztiválon! Erykah Badu, az R'n'B és a neosoul koronázatlan királynője teszi fel a pontot az I-re az Exit Nagyszínpadján július 14-i, szombati fellépésével. A négyszeres Grammy győztes énekesnő a modernkori soul egyik legjellegzetesebb hangjával, egyedi stílusával és olyan slágerekkel lopta magát be a rajongók szívébe, mint a Love Of My Life, az On & On vagy a Honey. A '97-es, Baduizm című debütáló albumától kezdve a legutolsó, tavaly előtt megjelent New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)-ig bezárólag Badu az afrikai törzszenéből, az amerikai bluesból, a jazzből és funkból egyaránt merített karrierje során. 2012 tavaszán Erykah Badu a Rocket Juice and The Moon legújabb lemezén tűnt fel, mint vendégelőadó. A zenekar olyan kaliberű művészekből áll össze, mint Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) vagy Tony Allen. Az énekesnő maga két lemez kiadását is tervezi az idei évben, egyikük saját negyedik albuma lesz, a második pedig zenekarának, a The Cannabinoids a nevéhez fog fűződni.

Egy nappal korábban a New York-i Hercules And Love Affair lép fel a Nagyszínpadon. A DJ Andy Butler vezette zenei projekt a disconak, a nu-disconak és a house zenének a házasítása. A formációt a hallgatók főleg a Blind és az Antony Hegarty (Antony & The Johnsons), valamint Nomi Ruiz közreműködésével készült You Belong című számokról ismerik. A 2008-as, a rajongók és a szakértők körében is osztatlan sikert aratott debütáló lemez után Butler a Blue Songs című albummal tért vissza, megvalósítva eredeti ötletét, miszerint folyamatosan forgatja a fellépőket és zenészeket a produkcióiban. Készüljetek Exitesek, ezek az indie ikonok egyedülálló disco élménnyel fognak megajándékozni benneteket! A Toy Dolls, a Little Dragon és a Buraka Som Sistema után új porontyot köszönthet a Fusion színpad is: július 15-én a Citizens! lép fel. Az öttagú brit formációt Alex Kapranos, a Franz Ferdinand frontembere fedezte fel, valamint producelte az első lemezüket, mely Here We Are névre hallgat, és 2012. május 28-án fog megjelenni. A True Romance és Reptile nevű slágerekkel hírnevet szerző csapat ars poeticája szerint „pop is not a dirty world“, így a fesztiválozóknak sem kell túl komolyan venni őket: egyszerűen csak el kell, hogy menjenek július 15-én a Fusion színpadhoz és jól érezniük magukat. A Citizens! biztosan jól fogja érezni magát. Az eddig bejelentett fellépők a július 12-től 15-ig tartó Exit Fesztiválon: Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, Avicii, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari& III, BurakaSomSistema, Sneaky Soundsystem, Art Department, MaceoPlex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, MaayanNidam, Street Dogs, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live, The Chain Az EXIT-ről: Az EXIT Festival egy évente megrendezésre kerülő nyári fesztivál a szerbiai Újvidéken. A négy napos júliusi eseménynek a Duna fölött magasodó, 18. században épült Péterváradi-erőd ad teret. 2007-ben az Európa 40 legnagyobb fesztiválját tömörítő szervezet a “Best European Festival” díjjal tüntette ki. Az EXIT a kontinens egyik vezető fesztiváljává nőtte ki magát az évek során, olyan neveket tudva a soraiban, mint Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, vagy David Guetta. A 2012-es EXIT Festival július 12-15 között kerül megrendezésre. További információk a fesztiválról az http://www.facebook.com/exithun honlapon találhatók.


TOVÁBBI CIKKEK

Hozd magad a Szigeten!

2024.01.17.

A fesztivál weboldalán már tervezhetjük azt a virtuális „útvonalat”, amelynek mentén haladva a legnagyobbat meríthetünk a Szabadság Szigetének változatos kínálatából

MARCO CAROLA # Cinematiné XXL # @ Városliget & Cinema Hall, 2024.04.27.

2024.01.17.

Cinema Hall & CityTakeover present MARCO CAROLA # Cinematiné XXL

You x Selected x Vōx @ Arzenál, 2024.03.22.

2024.01.17.

Carmen Electro ~ Dax J ~ Frederic ~ Héctor Oaks ~ Part Time Killer ~ Perc