Gary Beck - Interjú a szombati fellépése kapcsán

2016.05.11

!!! FOR ENGLISH, PLEASE SCROLL DOWN !!! 

Gary Beck szombaton Budapestre látogat, hogy Black Asteroid, HOT X és SanFranciscoBeat társaságában szétrakja az Akvárium Klubot. A látogatása okán tettünk fel Neki pár kérdést. Őrült arcoknak tart minket, szóval most hétvégén is bizonyítanunk kell neki!

Hogy telik az idei éved?
Nagyszerűen! Nemrég apa lettem, szóval a dolgok nem is mehetnének jobban.

Mi a helyzet a kiadóddal, a Bek Audioval? Van-e valami különleges dolog, amit kiemelnél?
Minden remek. Floorplan csatlakozott hozzánk a következő megjelenése miatt, a „Barefoot Sunday” c. lemezzel. Óriási megtiszteltetés, hogy a kiadónknál tudhatjuk őt.

A techno szcéna jelenleg nagy iramban erősödik, fejlődik és gyarapodik. Jó-e ez az iparágnak? Mit gondolsz, hová vezet a techno kultúra útja? Mivé fog fejlődni?
Szerintem nagyon jó dolog, hogy ilyen erős a műfaj jelenleg. Nem számít, mennyire nagy is, mert mindig lesz, aki majd a mélyebb dolgokat keresi benne, mindig lesznek underground területei. Jelenleg is sok fiatal arc van, aki számomra nagyszerű producer és dj. Sokkal több zenéből lehet választani.

Egy korábbi interjúban azt állítottad, hogy Glasgow és a techno szorosan kapcsolódik egymáshoz. Kifejtenéd ezt egy kicsit bővebben?
Glasgow egy nagy iparváros, szóval a technoval ez egy tökéletes párosítás. Ezen felül ott van a sötét és hideg időjárás. A techno már több mint 25 éve erős és jelenleg sem tűnik úgy, mintha lelassítana.

Hogyan készülsz a szettjeidre? Úgy értem, nyilván van egy előzetes elképzelésed, de mi van, ha aztán a buli teljesen másmilyen irányba tart, mint vártad?
Mindig van egy körülbelül 100 darabból álló válogatásom, ami hétről hétre segít fejlődésben maradni. Ez a legfőbb támaszom, habár sosem készítek szett listát. Van, hogy kitalálom, hogy mi legyen az első zene, amivel indítok, de legtöbbször meggondolom magam. Az improvizáció öröme az, amit imádok.

Régen jártál már Magyarországon. Hogyan emlékszel vissza a magyar partiarcokra?
Őrült, imádnivaló emberek. Nagyon várom már a következő látogatásomat.

Ha felkeltette a buli az érdeklődésed, több infot az eseménynél találsz, ide kattintva!

How has 2016 been going so far for you?
Its been great! I’ve just became a Father so things don’t get much better than that.

How are the things going around your own label Bek Audio? Would you like to highlight some special things?
Things are going great. We have Floorplan joining us for the next release ‘Barefoot Sunday’. It’s a massive honour to have him on the label.

The techno scene is thriving, evolving and growing as a huge rate right now. Do you think this is a good thing for the scene as a whole? What do you think, what path is the techno culture goes, how it will evolve?
I think it’s great that the scene is so strong at the moment. No matter how huge it gets, there will always be a deeper, more underground aspect around. There are also so many great young producers coming through at the moment, which is great for me as a DJ. Much more music to choose from!

You’ve told in a previous interview that Glasgow has a strong connection with techno. Can you tell us a bit about that?
Glasgow is a very industrial working class city, so Techno seems like to perfect match. It might also be something to do with the dark cold weather! Techno has been strong for over 25 years now and it certainly doesn’t appear to be slowing down.

How do you prepair for your DJ sets? I mean you obviously have an idea before them, but what if the flow is different than you’ve expected?
I always have a large group of about 100 tracks that keeps evolving and changing week by week. This is my main reference however I never prepare a set list. I maybe have an idea what the first track will be, however most of the time I change my mind. It’s the joy of improvisation that I love.

It’s been a while since you last visited Hungary. How do you remember for the Hungarian ravers?
Crazy, lovely warm people. I’m really looking forward to my next visit.TOVÁBBI CIKKEK

Hozd magad a Szigeten!

2024.01.17.

A fesztivál weboldalán már tervezhetjük azt a virtuális „útvonalat”, amelynek mentén haladva a legnagyobbat meríthetünk a Szabadság Szigetének változatos kínálatából

MARCO CAROLA # Cinematiné XXL # @ Városliget & Cinema Hall, 2024.04.27.

2024.01.17.

Cinema Hall & CityTakeover present MARCO CAROLA # Cinematiné XXL

You x Selected x Vōx @ Arzenál, 2024.03.22.

2024.01.17.

Carmen Electro ~ Dax J ~ Frederic ~ Héctor Oaks ~ Part Time Killer ~ Perc