Henrik Schwarz & Bugge Wesseltoft @ Akvárium Klub (NagyHall), 2018.04.14.

2018.03.27

Az elektronika és a jazz - manapság talán legizgalmasabb - fúziójának mesterei az Akvárium Klubban!

A német producer és zeneszerző, Henrik Schwarz és a norvég jazz-zongorista, Bugge Wesseltoft már jó pár éve zenélnek együtt. Improvizatív fellépéseiken az elektronika és a jazz – manapság talán legizgalmasabb – fúzióját játsszák: a műfajok és azok ötvözetének határán túllépve minden alkalommal egy egyedülálló zenei absztrakció születik.
A duó Scripted & Prepared Pianos című legújabb élő zenei performanszával érkezik, a régi és az új kapcsolatát vizsgálja, ez alkalommal kizárólag akusztikus hangzásban.

A projektben két klasszikus zongora vesz részt, ám az egyik - a hagyományostól eltérően - egy számítógéppel van összekapcsolva. A zenei programozással vezényelt hangszer lejátssza az improvizatív jelleggel betáplált komplex ritmusokat és ezeket formálja át a zongora saját hangzásvilágára.
Az ember és a gép, a hangszer és a program sajátos kapcsolatából épül fel ez a teljesen egyedülálló zenei performansz, mely az ettől a párostól már megszokott szürreális hangzásvilágba repíti a közönséget.

// Jegyvásárlás: https://goo.gl/DKXHU3 //

Facebook event: https://www.facebook.com/events/544881189224086/


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját