Industrialyzer - Interjú

2011.02.25

A Február 26-án, a Club Beat "Let's Go Techno" rendezvény egyik külföldi meghívottjával, a portugál Ricardo Rodrigues-zel, azaz INDUSTRIALYZER-rel sikerült e-mail interjút készítenie a partit szervező csapatnak.

- Merre jársz éppen és mit csinálsz mostanában? - Pillanatnyilag Madridban vagyok, csavargok a városban, most pedig egy kávézóban ülök a laptopom előtt és Nektek válaszolok. Egyébként meg most kezdtem el fitness-ezni, hogy aktívabbá tegyem magam. - Lisszabonban születtél és nőttél fel, aztán Hollandiában éltél jópár évig, de a Myspace oldalad szerint jelenleg Barcelona a lakhelyed. Állandó jelleggel vagy ott? Miért költöztél oda? - Még mindig nem döntötem el, hogy meddig maradok, majd az idő eldönti. Ami nagy szerepet játszott a költözésben, az az idójárás. Majdnem 10 évet éltem Hollandiában és már egy kicsit untam az állandó rossz időt. - Beszélnél egy kicsit a korai zenei élményeidről? Hogyan kerültél kapcsolatba az elektronikus zenékkel? - A zenei gyökereim különböző stílusokból tevődnek és keverednek össze. Az elektronikus zenéket magamtól fedeztem fel, nem volt egy haverom se, aki "megfertőzött" volna. Egyszerűen csak próbáltam megtalálni az utam, és minél több zenét hallgatni. - Mennyi időbe tellett míg megtaláltad a saját hangzásodat? - Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy elég hamar. Ahogy elkezdtem producerkedni, rögtön arra törekedtem, hogy valami egyedit és különlegest mutassak, és ne csak másokat másoljak. - Mikor volt az a pillanat, amikor azt érezted, hogy elkérkeztél arra a pontra, hogy végre megmutasd a produkcióidat a világnak? - Amikor befejeztem a 'Natural Taste' című számomat. - Elmaradhatatlan kérdés: milyen eszközöket használsz a munkád során? - A legfontosabbak: MacBook Pro és Ableton. - Mi inspirál abban, hogy napi szinten foglalkozz a zenekészítéssel? - Az, hogy ne kelljen minden nap korán kelnem és valami normális munkába járnom. : )) - Épp beindítottál egy új kiadót, az Advanced Intelligence-t. Hogyan definiálnád a label alapvető koncepcióját és mi várhatő a kiadótól 2011-ben? - Nemcsak én állok a kiadó mögött, Cisco (The Advent) is benne van. A kiadót főleg a lágyabb hangzású ötleteink prezentálása végett hoztuk létre, amelyeket nem akartunk a Kombination Research, vagy a Codeworks alatt megjelentetni. Rengeteg ütős megjelenésre számíthattok! - Milyen zenéket hallgatsz otthon? - Semmi elektronikusat, főleg bluest és rockot. - A zenélés mellett mivel foglalod le magad legszívesebben? - Az őszintét megvallva, nem sok szabadidőm van. Amikor nem zenét írok, vagy játszom, akkor például a megjelenéseim artworkjét tervezem, interjúkat adok, csinálom a promóciós tennivalókat, videókat szerkesztek, és így tovább... Valahogy, minden amit csinálok, kapcsolódik a zenéhez. - Lisszaboni srác vagy, most pedig Barcelonában élsz. Ezek után nem lehet kihagyni a kérdést: hogy állsz a focival? - Utálom a focit! Haha!  :) - Végezetül pedig, mit üzennél a magyar rajongóidnak? - Támogassátok a jó zenéket, és legyetek önmagatok!

TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.