Kenny Larkin nem hajlandó visszafizetni a koronavírus miatt elmaradt fellépésének díját

2020.03.28

A LavaLava csapata osztotta meg a történetet a facebook oldalán, hogy mások is tanuljanak az esetből. Kenny Larkin lett volna a soron következő éjszaka vendége március 28-án. Természetesen, ahogy az lenni szokott a fellépő már a teljes gázsiját megkapta előre. A kialakult világjárvány miatt viszont most sorban maradnak el a rendezvények, de a legtöbb esetben a fellépők ezt megértik és együttműködőek, vis maior helyzetre való tekintettel az összeget vissza is fizetik a szervezők felé, ahogy az a szerződésben benne is van...nos, Kenny Larkin ezt másképp gondolja. Mivel a pénzt már elköltötte. LOL

Íme a LavaLava csapat közleménye:
KÖZLEMÉNY // Kedves közönség, bookerek, rendezvényszervezők!

Szeretnénk veletek megosztani egy történetet. A márciusi bulinkra (ami egyébként ma lenne esedékes) az általunk korábban nagyra tartott Kenny Larkin-t hívtuk vendégül. Ahogy az lenni szokott a fellépő gázsiját és a booking fee-t is hetekkel a tervezett fellépés előtt elutaltuk. Két héttel ezelőtt a COVID-19 járvány magyarországi és USA béli kitörésekor egyértelművé vált, hogy a rendezvény nem fog tudni megvalósulni. A hazai és amerikai rendeletek alapján a klubok bezártak, hazánkba nem léphet be a főhős, a repülőjáratokat törölték. A szerződés értelmében ez egyértelműen vis maior helyzet (force majeure cancellation), emiatt pedig a fellépőnek vissza kell utalnia a fellépti díjat. Ennek ellenére főhősünk két hetes levelezés után sem hajlandó visszautalni a pénzt (egy 4 számjegyű euróösszegről beszélünk). Kenny Larkin ezt azzal indokolja, hogy nincs pénze, elköltötte már, amit utaltunk. Eközben egy Porschével jár és drága stúdióeszközökkel bővül a setup-ja. Javasoltuk neki, hogy részletekben törlessze az összeget, de erre sem volt nyitott. Az elmúlt két hétben azon dolgoztunk, hogy konstruktívan, privát levelezéseken keresztül megoldjuk a helyzetet, de Kenny Larkin irányából semmilyen hajlandóság nincs erre, ezért döntöttünk úgy, hogy a nyilvánosság elé tárjuk az ügyet. Ezzel párhuzamosan természetesen a jogi lépéseket is megtesszük Kenny Larkin irányába a szerződés megszegése miatt. (Az ügy elején felmerült bennünk, hogy egy későbbi dátumon megvalósítsuk a bulit, de Kenny Larkin magatartását látva arra jutottunk, hogy semmilyen formában nem szeretnénk vele dolgozni a továbbiakban.)

– HA SZERVEZŐ VAGY mindenképp mérlegeld, hogy te is így járhatsz, ha bookolod Kenny Larkint!
– HA BULIZÓ VAGY mérlegeld, hogy melyik fellépőt támogatod a belépőd árával!

(P.s.: Fontos megemlítenünk, hogy a fellépőt képviselő ügynökség az őt illető booking fee-vel kapcsolatban rendkívül korrektül járt el, az egyetlen szereplő ebben a történetben, aki mélyen inkorrekt az Kenny Larkin.)


TOVÁBBI CIKKEK

Újabb fellépők csatlakoztak a Szigethez

2023.05.09.

Számos területen megújulás jellemzi az idei Szigetet!

Historical Tales with Giolí & Assia @ Budai Vár, 2023.08.26.

2023.04.26.

Historical Tales with GIOLI & ASSIA - Buda Castle - 26. August 2023

Historical Tales with Hernan Cattaneo @ Budai Vár, 2023.07.08.

2023.04.26.

HERNAN CATTANEO (all day long !)