GASZTRO

Húsvéti citromos koszorú

A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük így a lakás húsvéti dekorációjaként is szolgálhat.

Hozzávalók:

A süteményhez:

  • 375 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 225 g puha vaj
  • 300 g cukor
  • 5 tojás
  • 250 ml görög joghurt
  • 4 kezeletlen citrom héja
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • kb. 25 g kókusz chips

img_9007.jpg

A cukorsziruphoz:

  • 80 ml víz
  • 65 g porcukor
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

A mázhoz:

  • 100 g porcukor
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál vaj

 

  1. A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a  tojásokat és addig keverjük, amíg egyenletes, krémes tésztát kapunk.
  2. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és a frissen facsart citromlét.
  3. Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót és cukrot. A lisztes keveréket, a joghurttal felváltva, elkezdjük a tésztához adagolni.
  4. A tésztát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük és elegyengetjük a tetejét. 170 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét!
A XX. század egyik legnépszerűbb színésznőjének kedvenc étele.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: