GASZTRO
Húsvéti citromos koszorú
A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük így a lakás húsvéti dekorációjaként is szolgálhat.
Hozzávalók:
A süteményhez:
- 375 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 225 g puha vaj
- 300 g cukor
- 5 tojás
- 250 ml görög joghurt
- 4 kezeletlen citrom héja
- 2 citrom frissen facsart leve
- kb. 25 g kókusz chips
A cukorsziruphoz:
- 80 ml víz
- 65 g porcukor
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
A mázhoz:
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál vaj
- A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és addig keverjük, amíg egyenletes, krémes tésztát kapunk.
- Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és a frissen facsart citromlét.
- Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót és cukrot. A lisztes keveréket, a joghurttal felváltva, elkezdjük a tésztához adagolni.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük és elegyengetjük a tetejét. 170 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!
NÉZD MEG EZEKET IS:
Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét!
A XX. század egyik legnépszerűbb színésznőjének kedvenc étele.
Vicces illusztrációk, ami bemutatja, milyen lesz a mostani generáció nagyszülőként!
Zseniális rajzok! Vajon tényleg ilyen lesz a jövő? :)
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: