GASZTRO
Isteni Toffifee házilag
Ezzel a recepttel jobbat fogunk készíteni az eredetinél is.
Hozzávalók
- 12,5 dkg cukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1,3 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 3 dkg méz
- csipet só
- 20 dkg mogyoró nugát
- 30 szem törökmogyoró
- 8 dkg étcsokoládé
- bonbon szilikon forma
Elkészítés
1. A cukrot egy edényben felolvasztjuk, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, a mézet, a vaníliás cukrot és kevés sót, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett újramelegítjük, amíg szirupos, sűrű állagúvá válik, majd levesszük a tűzről.
2. A szilikon formába kevés karamellt teszünk - ez lesz az alja, a "kosár", amibe jön a töltelék (hamar megdermed a karamell, nem árt, ha gyorsak vagyunk). Minden kosárkába teszünk egy szem mogyorót. Fél órára hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a tölteléket.
3. A nugátot gőz fölött megolvasztjuk és beletöltjük a bonbonokba. Visszatesszük 30 percre a hűtőbe, amíg a töltelék megdermed. A csokit is felolvasztjuk és mindegyik kosárka tetejére csepegtetünk belőle, újra mehet ezután a hűtőbe, amíg ez is megszilárdul. Ha kész, kifordítjuk a formából és fogyasztható.