GASZTRO
Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik kicsit gyakorlottabbak a konyhában, de az se olyan nagy probléma, ha nem az, csak legyen meg a kellő lendület és a jó kedv hozzá. :)
Hozzávalók:
- Fél kg liszt
- 2 tasak instant élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- Körübelül 3 dl langyos víz,
- Gouda sajt
- Olívaolaj
Elkészítés:
- Dolgozd össze kézzel vagy dagasztógéppel a lisztet, élesztőt, cukrot, sót majd a langyos vizet. A tészta tetejét szórd meg egy kevés liszttel, majd takard le egy konyharuhával és minimum fél órát hagyd meleg helyen dagadni/pihenni.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütő aljába rakj egy közepes tepsibe vagy hőálló tálba vizet (kb. 3-4 cm magasságú víz férjen bele), ez majd sütés közben lesz fontos, így nem lesz kemény a grissini héja.
- Ha a tészta megdagadt, vágd négyfelé. Nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, kend meg olívaolajjal és reszeld rá a sajtot gazdagon. Nyomkodd kicsit a tésztába, majd a tésztát 4-5 cm-es csíkokra vágd fel.
- Fogj meg egy csíkot, a két végét egymással ellentétes irányba kezdd el csavarni addig, míg a tészta engedi. Az összetekert csíkokat helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe és dobd be a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor már kicsit barnásra sült helyenként.
- Frissen, és másnap is isteni harapnivaló.
HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!
NÉZD MEG EZEKET IS:
20 fotó, ami megmutatja, hogy miért lenne szüksége minden kisgyermeknek egy háziállatra!
Ezek a fényképek remekül szemléltetik, hogy milyen bensőséges és őszinte szeretet képes kialakulni gyermek és állat között. Ezt a fajta érzelmet és kötődést semmi máshoz sem lehet hasonlítani...
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: