GASZTRO

Mennyei házi sajtos grissini

Garantáltan megéri rászánni az időt!

Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik kicsit gyakorlottabbak a konyhában, de az se olyan nagy probléma, ha nem az, csak legyen meg a kellő lendület és a jó kedv hozzá.  :)

Hozzávalók:

  • Fél kg liszt
  • 2 tasak instant élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • Körübelül 3 dl langyos víz,
  • Gouda sajt
  • Olívaolaj

Elkészítés:

  1. Dolgozd össze  kézzel vagy dagasztógéppel a lisztet, élesztőt, cukrot, sót majd a langyos vizet.  A tészta tetejét szórd meg egy kevés liszttel, majd takard le egy konyharuhával és minimum fél órát hagyd meleg helyen dagadni/pihenni.
  2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.  A sütő aljába rakj egy közepes tepsibe vagy hőálló tálba vizet (kb. 3-4 cm magasságú víz férjen bele), ez majd sütés közben lesz fontos, így nem lesz kemény a grissini héja.
  3. Ha a tészta megdagadt, vágd négyfelé. Nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, kend meg olívaolajjal és reszeld rá a sajtot gazdagon. Nyomkodd kicsit a tésztába, majd a tésztát 4-5 cm-es csíkokra vágd fel.
  4. Fogj meg egy csíkot, a két végét egymással ellentétes irányba kezdd el csavarni addig, míg a tészta engedi. Az összetekert csíkokat helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe és dobd be a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor már kicsit barnásra sült helyenként.
  5. Frissen, és másnap is isteni harapnivaló.

 

 

 





HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

7 ok, miért nem akarsz soha többé tanítani
A mai nap pontosan egy éve, hogy ott hagytam a pedagógiai pályát. Szerintem életem legjobb döntése volt.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: