HÍREK

A migránsok száma rohamosan nőni fog, akár 150 millióról beszélnek

Ne legyenek illúzióink! A politikai menekültek után indulni fog egy még nagyobb hullám. Évek óta tudják, de mégsem tesznek semmit ellen.

Ne legyenek illúzióink! A politikai menekültek után indulni fog egy még nagyobb hullám. Évek óta tudják, de mégsem tesznek semmit ellen.

A 2010-es Sundance Filmfesztiválon (vagyis 6 évvel ezelőtt!) került bemutatásra egy film, ami előre vetítette azokat az eseményeket, amelyekkel pár éven belül szembe kell nézni. De mintha a homokba dugnánk a fejünket. A mostani menekültek a vérengzések, politikai viszálykodások miatt hagyják ott otthonaikat egy jobb élet reményében. Ám fel kell készülni azokra a tízmilliókra, akik az éhezés miatt kényszerülnek otthagyni a kontinensüket.

Michael Nash ír-amerikai rendező készített realisztikus és egyben megrázó dokumentumfilmje „Climate Refugees”, azaz Éghajlati menekültek címmel. Nash a forgatás 18 hónapja alatt közel 50 országba látogatott el, áldozatokat, politikusokat és tudósokat is megszólaltatva. Ő maga is megdöbbent azon, amikor világossá vált: ennek a folyamatnak nincs vége...

20 éven belül 100 milliós tömeg

Az éghajlati migráció sajnos nem új jelenség. A becslések szerint 2050-re a klímaváltozás következtében menekülők száma meghaladhatja a 150 millió főt is! 

A növekvő szárazság, az elsivatagosodás, a tengerszint emelkedése, és a további szélsőséges időjárási esetek, mint például a hurrikánok, ciklonok, tornádók, tüzek és áradások mind megalapozzák az éghajlati menekültek számának folyamatos és drasztikus növekedését.


HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

A világ legjobb hamburgere, amit te is meg tudsz csinálni!
Fördős Zé segítségével, ötleteivel és tippjeivel Te leszel otthon a legjobb hamburger készítő! Mindenki imádni fogja!
Ezektől a képektől garantáltan jobb kedvünk lesz
Nézzétek meg a képeket, és ha esetleg valaki rosszkedvű, garantáltan jókedvre derül.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: