HÍREK

A Robotok hamarosan átvehetik a hatalmat azáltal, hogy ügyvédekké és doktorokká válnak

A tudósok azt jósolják, hogy pár éven belül a mesterséges intelligencia leválthatja az emberi munkaerőt, ahogy a fizikai munkát végző robotok, úgy a magasan képzett gépek is helyettesíteni fogják az embert minden területen. 

Az ügyvédek, orvosok, könyvelők munkáját biztos, hogy már 20 év sem kell és át fogják venni a robotok. Viszont nem csak ezek a munkakörök kerülnek át a gépekhez, hanem a tanácsadás, fizikai rehabilitáció és az állami munkakörök is.

Ez nagyon rossz hír azoknak az embereknek, akik életüket tették fel ezekre a munkakörökre, és bárhogy is szeretnék, nem tudják felvenni a versenyt a mesterséges intelligenciával. 

A statisztikai is azt mutatja, hogy például az orvosoknál sokkal jobb eredményt érnek el a robotok, mint az emberek. Legyen szó operációról vagy bármilyen más orvosi tevékenységről.

Egy jelentés látott nem is oly rég napvilágot, amit a Londoni Business Schoolnál dolgozó professzor Lynda Gratton készített és a jövőkutató David A. Smith. A jelentés kitér a kommunikáció, robotika, építészet, környezet és orvostudományra. Arra a következtetésre jutottak, hogy a gépek sokkal hatékonyabbak és sikeresebbek az embereknél. Hosszú idő óta tudjuk, hogy a gépek előbb-utóbb át fogják venni az emberek helyét, és ennek következményeként eltűnik a középső munkás réteg. 

A jövőkutató David A. Smith elmondta, hogy sok munkakörben a robotok jobb megoldást fognak találni a problémák megoldására: “Vegyünk például 100 robotot, akik orvostudományban dolgoznak. A tapasztalataikat akár egy másodperc alatt meg tudják osztani egymással és folyamatosan fejlődni tudnak, ezzel is javítják a munkájuk minőségét.“

“A jogi és a számviteli ügyeknél a gépek valószínűleg, hogy jobb megoldást találnak, mint az emberek. Akár pillanatok alatt, eszméletlen mennyiségű adatott tudnak feldolgozni és elemezni.“

Azonban egy apró probléma van, hiába tudásban vagy teljesítményben utolérik az embert, azonban nem képesek alkalmazkodni, ha ideiglenesen más feladatot kapnak. Vagyis csak arra használhatjuk őket, amire tervezték az adott típust.

Linda Gratton professzor, hisz abban, hogy az emberek sokkal kreatívabbak tudnak lenni, mivel folyamatos késztetést éreznek a jövőbeni szakmai előmenetelek felé. A végső következtetés az, hogy a jelenleg dolgozó emberek nem a ranglétrán való jobb pozíció eléréséért fognak dolgozni, hanem az oldalirányú elmozdulás lesz a jövőben az első számú cél, újabb képességek megszerzésére fogja ösztönözni a munkavállalókat.

 



HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Egy kínai férfi feje beszorult a mosógépbe miközben próbálta azt megjavítani!
Egy kínai férfi feje beszorult a mosógépbe miközben próbálta azt megjavítani!
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: