HÍREK

Egy nő a börtönben lett terhes egy fiatalkorú rabtól.

Margaret Handerson, hajléktalan volt mielőtt letartóztatták, majd a börtönbe kerülése után nem is sokkal teherbe esett egy másik rabtól.

Egy női elítélt a börtönben esett teherbe, amíg várta a rá kiszabott büntetést egy nyugdíjas meggyilkolásáért. 

Margaret Henderson, aki előzetesben volt, nem sokkal az első közös udvaron tartózkodása után összejött egy fiatal sráccal, aki a börtön férfi részlegén töltötte börtönbüntetését. Mint kiderült a légyottnak meg is lett az eredménye. 

A 29 éves nő, terhességét megerősítették és a nőt áthelyezték a börtön másik részébe, ahol megfelelő egészségügyi ellátást kap.

A Belfast, Hydebank Wood Colleg nevű intézményben 18 és 21 év közötti fiatalkorú fiúkat is fogva tartanak. 

Kikerültek olyan információk, miszerint ez már nem az első eset, hogy testi kapcsolat volt a fogvatartottak között. Sőt volt olyan is, ami a börtönparancsnok fülébe is eljutott, azonban semmit nem tett ellene.

Egy másik rab, aki februárban szabadult, szintén elmondta, hogy Ő is terhes lett a börtönben.

Volt olyan rab is, aki szabadulása után be akarta perelni a börtönt, mivel állítólag Ő is a Hydebank Wood-ban esett teherbe. 

A börtön szóvivőjét megkérdezték az esetről, aki tagadott mindent és azt mondta: “ nincs és nem is volt tudomásunk hasonló esetről. “

Margaretet januárban letartóztatták, Eddie Givan meggyilkolásáért, azonban az ügyben még nem született ítélet. 

A férfi bűne csak annyi volt, hogy megpróbált segíteni a nőnek.

A szóvivő még elmondta, hogy a női népesség az intézményben nagyon instabil, mivel van, hogy 60-70 nőt is fogva tartanak, de van, hogy csak tizen vannak előzetes fogva tartásban.

“Férfi és női foglyokat nem lett volna szabad egybe engedni. Gondolható volt, hogy hasonló megtörténhet.“ mondta az egyik ott dolgozó.

Az új kormányzó óta behoztak egy olyan törvénytervezetet, hogy nem szabad korlátozni a férfi és női elítéltek közötti szabad mozgást.

Sőt létezik egy kisebb ház is az udvaron, amit használhatnak relaxálási célokra. A függöny behúzva, őrök nincsenek. - alapvetően a Hydebank nem is börtön, hanem üdülőtábort.

Ha valaki azt hiszi, hogy az ide kerülők bármiben is változnak, hát tévednek. 

Az emberek, azért kerülnek börtönbe, hogy megbüntessék őket a tetteikért, azonban itt semmi hasonló sem történik.

Amikor tavaly az épületet megnyitották, David Ford igazságügyi miniszter elmondta, hogy a börtönben a tisztek mindent el fognak követni, hogy azok a rabok, akik kikerülnek könnyedén tudjanak szocializálódni. És értékes tagjai legyenek a társadalomnak.

Mr. Givan elmondta: „A börtön nem az a hely, ahol gyereket lehet nevelni és messze nem a legideálisabb hely a terhes nők számára. Folyamatosan kérem, hogy vizsgálják felül ezeket a dolgokat, azonban senki nem foglalkozik velem."

„Múlt hónapban például három rab is megpróbált a tetőn keresztül megszökni, ez az után történt, hogy a szögesdrótokat eltávolítottuk. A szökéskor keletkezett több mint 20 000 font értékű kár."

Az így okozott kárt, nem tudják sehogy behajtani az elítélteken, ezért az adófizetők pénzéből kell ezt kifizetni.

Margaret továbbra is elkülönítve várja az ítéletét. 

 





HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

20 ötlet, hogy ne kelljen vakard a fejed a rendetlenség miatt
20 ötlet, hogy ne kelljen vakard a fejed a rendetlenség miatt
A szörnyű igazság a kapcsolatokról!
Elképzelés vs. Valóság
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: