HÍREK

Emberek millióit verik át nap mint nap a közösségi oldalakon

Mint mindenhol, úgy a közösségi oldalakon is találkozhatunk csalókkal, nem is akármilyen formában. Ezek a csalók úgy próbálnak pénzhez jutni, hogy különböző oldalakon valótlan híreket tesznek közzé.

Mint mindenhol, úgy a közösségi oldalakon is találkozhatunk csalókkal, nem is akármilyen formában. Ezek a csalók úgy próbálnak pénzhez jutni, hogy különböző oldalakon valótlan híreket tesznek közzé, amit később a közösségi oldalak felhasználói megosztanak. Ezek a hírek képesek elég nagy problémát okozni a hírekben szereplő egyéneknek. 

Amikor az interneten böngészünk, és úgy gondoljuk, hogy az a hír vagy cikk, fontos vagy érdekes lehet barátaink és ismerőseink számár, megosztjuk. Viszont nem gondolunk arra, hogy ezek a cikkek csupán átverések és semmi valóság alapjuk nincs. 

Sokan találkoztak már jól ismert személyiségek halálhírével, vagy balesetével, amit megosztás után olvashatunk végig, de sajnos ekkor már késő.

Nem is olyan régen pl. Adam Sandler volt, aki alig tudta magát kimagyarázni. Ugyanis azt híresztelték róla, hogy Ő azt állítja miszerint a liverpooli nők a legszebbek a világon. Nem sokkal később ezt a cikket, tovább osztotta a Liverpudlians, ami Liverpool legismertebb digitális híroldala.

Pár napra rá, ez a cikk megint megjelent meg csak a város változott meg és a színész. Aki jelen esetben Robert Downey Jr. volt.

Sok esetben az emberek nem járnak utána a híreknek, hanem csak simán megosztják, ezért létezik több verzió is az álhírből, hogy mindenki kedvére válogathat. Általában ezeknek az oldalaknak a címei hasonlítanak nagyobb portálok oldalcímeihez, mint pl.: daliynews11.com vagy a newsdaly27.com. 

Így csak annyit tudunk javasolni, hogy amikor hihetetlen hírrel találkozunk, másoljuk be a google-be és nézzük meg hány helyen jelent meg az a cikk és milyen oldalakon vagy keressünk rá egy általunk ismert és kedvelt híroldalon. Ezek után levonhatjuk a konzekvenciát, hogy megosszuk e továbbra is vagy nem!?

 




HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Keress plusz pénzt a szabadidődben, legálisan!
Nem kell kétségbe esned, ha kicsit túlköltekeztél ebben a hónapban.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: