HÍREK

Itt a tél! Havazást mondanak a hétvégére

Havazás, néhol hófúvás lesz várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint megérkezett a tél. Annyira, hogy már most a hétvégén vehetjük elő a szánkókat, és a hótaposókat. 
 

Péntek:
 A Tiszántúlon lehet több órás napsütés. Napközben a Dunántúlon egyre többfelé elered az eső, ami késő estétől a középső területekre és a Dél-Alföldre is átterjed. Jelentős mennyiségű csapadék várható – hívták fel a figyelmet. A nap folyamán várható sok eső miatt Somogy, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak péntekre. 
Estétől egyre nagyobb területen megélénkül, illetve meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 1 Celsius-fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de az Alpokalján, és az Északi-középhegység északi oldalán csak 4-6 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Szombat:
Országszerte várható eső, zápor, ami nyugat felől egyre többfelé vegyes halmazállapotú csapadékba, illetve a Dunántúlon és északkeleten havazásba fordul. Az Alpokalján és a Bakonyban már hajnalban, a Dunántúl többi részén, illetve az északi hegyekben dél körül, a Duna vonalában estétől fordul az aső havazásba. Ezzel együtt többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, ami különösen az észak-dunántúli hegyekben hófúvásokat is okoz. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6, napközben 1-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap:
Többfelé megerősödik a légmozgás, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is lehetnek, de a nap folyamán fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Eleinte még keleten lehet havas eső, havazás, de már délelőtt csökken a felhőzet, és itt és az ország nagy részén kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

 





HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Mennyei házi sajtos grissini
Garantáltan megéri rászánni az időt!
Amiről a nők többsége nem tud: erre való a fehérneműn lévő kis zseb!
Minden egyes nap használjuk őket, mégsem tudjuk, hogy bizonyos részeik mire valók. Most segítünk, hogy rátalálj a válaszokra.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: