HÍREK

Készítsd fel a gyereked még az óvodában, ezzel megelőzheted a szexuális visszaéléseket

Gyermekszakértők és szexuálist zaklatást átélt gyerekekkel foglalkozó specialisták egy véleményen vannak azzal, miszerint óvodás korban meg kell kezdeni a szexuális felvilágosítást.

“Meg kell kezdeni még óvodás korban a szexuális felvilágosítást, ezzel megelőzhető a szexuális zaklatás. Ha a gyerek fel van világosítva, hamar tudja figyelmeztetni a szüleit az esetleges problémákról, akik meg tudják tenni a megfelelő lépéseket.“

Gyermekszakértők és szexuálist zaklatást átélt gyerekekkel foglalkozó specialisták egy véleményen vannak azzal, miszerint óvodás korban meg kell kezdeni a szexuális felvilágosítást. A “Nők az egyenlőségért” szervezet aggasztó statisztikát osztott meg a nyilvánossággal a minap a szexuális zaklatást elszenvedő gyerekekről. A számok riasztóak. A statisztikában a sérült gyerekek nagy része öt év alatti. 

Dr. Fiona Vera-Gray a Durham Egyetem jogászprofesszora elmondta: “A szexuálist zaklatást gyakran a szülő vagy valamelyik családtag követi el. Utóbbi időben az iskolai zaklatás is egyre nagyobb problémát jelent.

Ezért el kell kezdeni beszélni a gyerekkel a lehető leghamarabb, hogy mit lehet és mit nem. Mi az, ami az iskolában vagy otthon meg engedett és mi az, amit követően értesíteni kell a szülőt.“

A szervezet szerint 1-3 osztályos korban történik a legtöbb szexuálisan zaklatás az Egyesült Királyságban. 

Az adatok 2015-ben láttak napvilágot és 5500 szexuális bűncselekményre hívja fel a figyelmet, amit három éven keresztül több mint 600 iskolában gyűjtöttek össze. 

2010-ben is volt egy kutatás, amiben 15-18 éves lányokat kérdeztek meg, hogy szenvedtek bármilyen szexuális zaklatást gyerekkorukban vagy ismernek-e olyat, aki igen. A lányok 29% átélt vagy közelében tud olyanról, aki részese volt szexuális zaklatásnak, 71%-uk pedig tud vagy ismer olyat, aki átélt ilyet vagy ehhez hasonló traumát. 

Lynette Smith a “Nagy beszélgető Oktatás“ vezetője elmondta, soha nem korai a szexuális felvilágosítás és a lehető leghamarabb el kell kezdeni a gyereket ránevelni ezekre a kérdésekre és arra, hogyan viselkedjenek, ha ilyen helyzetbe kerülnek.



HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Nézd meg ebből az ölelkező párból milyen ötletes mémeket kreaáltak
Mielőtt azt hinnéd, hogy mindenki segíteni fog...tévedsz!
Botox a fogcsikorgatás enyhítésére? Köszönöm, NEM!!!
Mindenkinek van egy ismerőse, vagy halott már olyanról, aki akartalanul csikorgatja a fogát. Itt a megoldás, vagy mégsem?!
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: