HÍREK

Meghalt Somló Tamás

Somló Tamás (Budapest, 1947. november 17. – Budapest, 2016. július 19.) énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. Legismertebb a Locomotiv GT énekeseként, és több sikeres dal szerzőjeként ma reggelre, 68 éves korában elhunyt. 

A Práter utcai Általános Iskolában tanult,[5] amelynek zenetagozatára íratták be, ahol hegedűt tanult.Később Heinemann Sándornak, a Royal Orfeum tulajdonosának hatására került az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag. Artistaként körbeutazta a világot a Luxor nevű csoportjával. 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát.Elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője. A legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még. - Írja róla a Wikipédia



HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Durva túlnépesedéssel küzd Kína
Döbbenetes, de a Föld népességének majdnem egyötöde él Kínában.
30 zseniális találmány, ami nagyban megkönnyítheti a kisgyermekes szülők életét!
Napi szinten megjelennek újabb és újabb zseniális találmányok, amelyek kizárólag egyetlen egy céllal kerülnek piacra: a kisgyermekes szülők életének megkönnyítése végett.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: