HÍREK

Remek hírt kaptak a nyugdíjasok!

Kezdődik az 1,6 százalékkal megemelt nyugdíjak kifizetése.

Rétvári Bence jelentette be, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.   A nyugdíjemelés éves szinten átlagosan 24 ezer forint többletet jelent mintegy 2,7 millió embernek. Úgy fogalmazott, a nyugdíjdíjak most többet érnek, mint két-három éve, hiszen a magasan az infláció felett emelték az ellátást, ezzel párhuzamosan pedig csökkentek a megélhetés költségeit, olcsóbb lett a rezsi és januártól csökkent az alapvető élelmiszerek – tojás, friss tej és baromfifélék – áfája is.

Fazekas Sándor az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: fontos, hogy az alapvető élelmiszerekhez az emberek olcsóbban jussanak hozzá, és több magyar terméket tudjanak vásárolni; ezt pedig a kormány adópolitikája és az agrárpolitika kiemelten kezeli.

Ezt támasztja alá, hogy már évek óta január 1-jén újabb és újabb termékek kerülnek alacsonyabb általános forgalmi adókulcs (áfa) alá. Most a friss tej áfája 18-ról 5-re, a baromfihúsé és a tojásé 27-ről 5 százalékra mérséklődött, míg az éttermi vendéglátás áfája is 27-ről 18 százalékra csökkent – tette hozzá.

 


HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

NÉZD MEG EZEKET IS:

Elképesztő autót mutatott be a a Renault !
Ez volt az egyik legjobban várt modell.
Ilyen a tökéletesen időzített pillanat
Amikor a legmegfelelőbb pillanatban kattan a gomb a fényképezőgépen.
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: