Minden évben 6 héten át tisztítókúrát tartok - Monika Kruse életmód interjú

2017.03.13

Több évtizednyi szórakoztatás után is minden évben, minden bulin ragyogó formában van Monika Kruse. A titokra voltunk kíváncsiak, amit szívesen osztott meg velünk!

Kérdezhettük volna a kedvenc zenéiről is, de inkább az érdekelt minket, hogy miként tudja megtartani azt a sugárzó állapotot, melyet már több évtizede jelent számunkra a táncterek fő emelvényein. Sven Väth mutatta meg neki, azóta pedig már nem tud élni nélküle. Ettől Monika Kruse éppen olyan tökéletes az életmód egyensúlytartásban, mint a techno ütemek korbácsolásában és most mi is megtudtuk, hogy pontosan milyen összetevők kellenek ehhez.- Köszönjük, hogy elfogadtad az interjú felkérésünket! Már előre mentegetőzöm, de most nem a DJ/producer/kiadó igazgatót szeretném kérdezni, hanem azt a Monikát, aki több évtizednyi éjszakázás és több száz fergeteges bulit követően is határtalanul vidám, mosolygós. Elárulnád, hogy mi a titkod a kisugárzásod mögött?
- Még mindig izgatott vagyok minden egyes szettem előtt és amiatt is, hogy kapcsolatba léphetek a közönségemmel. Az eközben érzett fantasztikus energia tesz boldoggá és mosolygóssá. Ahogy említetted, évtizedek elteltével is vannak követőim, ráadásul itt az új generáció is, így nagyon hálás vagyok azért, hogy ezt megtapasztalhattam a zene szeretetének köszönhetően.

- Bejárod az egész világot és mindenhol sugárzod magadból a pozitív energiát. Minden buli visszatölti ezt a kifogyhatatlannak tűnő belső készletet?
- Elég szerencsés vagyok, és a legtöbb fellépésem rendkívül intenzív - de jó értelemben - és felemelő. Mindig hatalmas energialöketet kapok a fellépések után. De természetesen azt nem lehet elvárni, hogy minden parti hibátlanul sikerüljön, de ilyen az élet. Még mindig teljesen elégedett vagyok mindennel.Ez a rengeteg utazás, éjszakázás rengeteg energiát felemészthet, de te mégis ragyogsz és még most is őrülten szexi vagy. Sokszor megdicsérnek ezért még most is?
- Először is nagyon köszönöm. Szeretem, amikor lányokat is látok a közönség sorai között és odajönnek hozzám, meg amikor egymással is kapcsolatba kerülnek, segítik egymást és nem versengenek. A zene egy csodálatosan erős összetartó erő, és én ezt szeretem a legjobban.

- Néhány hónapja olvastam egy bejegyzésedben, hogy nem fogyasztasz cukrot, koffeint, tejterméket, glutént, halat és húst. Minek következtében döntöttél úgy, hogy levonod ezeket az életedből?
- Ez az életem csak egy rövid időszaka. Minden évben 6 héten át tisztítókúrát tartok, ami felfrissíti a testem, az elmém és a lelkem, és visszahoz a földre a rengeteg utazás és éjszakázás után.Rendkívül fontos számomra, hogy stabilizáljam a testem és az elmém úgy, hogy szabadságot veszek ki, amikor nincsenek fellépések, egészségesen étkezem és megpróbálok visszatérni a normális alváshoz. De ezt nem könnyű megtenni, beismerem. Imádom az édességet, meg a jó pezsgőt is. A méregtelenítés egy speciális kezeléssel, ún. panchakarmaval párosul - ez egy régi indiai testgyógyító kezelés.

Mindeközben a jóga és meditálás is beköltözött a hétköznapjaidba. Menyire vagy rendszeres gyakorló?
- Bárcsak azt mondhatnám, hogy minden nap, de amikor utazom, vagy stresszes turnén vagyok, inkább tovább alszom és elhagyom ezeket a dolgokat. De hét közben próbálom tartani.

Most is egy hosszabb ayurvédikus táborban vettél részt. Ez olyan neked, mintha elutaznál egy napfényes tengerpartra, csak már inkább a tudatosság mezején teszed ezt?
- Régebben Sri Lankán és Indiában vettem részt ilyenen, de mostanság már a hideg, havas Németországban szoktam.Azért teszed mindezt többek között, hogy még a következő évtizedekben is az maradhass, aki ma vagy és még rengeteg élményt nyújthass a rajongóidnak?
- Mindig év elején fogok hozzá, hogy feltöltődjem egész évre. 15 éve csinálom már, Sven Väth mutatta meg nekem, és tudom, hogy más DJ-k is művelik, mint pl. Richie Hawtin vagy Dubfire. Ez a betegségek elleni titkos fegyverem, és felvértez azzal az energiával, ami a munkánkból fakadó őrülethez szükséges. 

- Mit gondolsz, a szakma többi résztvevőjének, vagy a hétköznapi partizóknak is érdemes lenne hasonló életmódot folytatni
- Nem az én dolgom, hogy megmondjam az embereknek, mit kellene csinálniuk vagy mit ne, mindenkinek magának kell eldöntenie, mire van szüksége, vagy mire áll készen. A normál partizóknak, akik nem turnéznak és nem ilyen zsúfolt a hetük, nincs is ennyire megviselve a testük, mint a mienk. De általánosságban persze ajánlanám mindenkinek, nem csak partizóknak, mert fantasztikus tapasztalat. 


- A rengeteg változtatás és az új gondolkodásmódod következtében kellően jól érzed most magad a bőrödben?
- Igen! Már el sem tudnám képzelni az életem nélküle. Mielőtt ebbe belekezdtem, gyakran voltam beteg év közben, mindig csúnyán megfáztam, vagy influenzás lettem, mostanra azonban elég stabilan tartom magam, egyszer-egyszer csúszik csak be egy kisebb nátha.

Milyen zene jut eszedbe akkor, amikor így érzed magad?
- Imádom hallgatni a gyógyító frekvenciákat, amik lenyugtatják az elmét. Ha rákeresel a Youtube-on, vannak olyan frekvenciák, mint a 432hz Miracle Tone és ezek megemelik a pozitív rezgéseket. Vannak más frekvenciák is, amik más területeket stimulálnak az elmében és a testben.

Köszönjük az interjút és várjuk a mindig nagyszerű egyéniségedet március 14-én!

Monika Kruse március 14-én a Thissizz soron következő epizódján lép fel a Cinema Hallban, ahol az elmúlt 6 hétben magába szívott friss energiákat szórja ránk, nagy örömmel! A fellépésig érdemes a fenti ajánlatát is, a mi ajánlatunkat is hallgatni!
TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját