Minden évben 6 héten át tisztítókúrát tartok - Monika Kruse életmód interjú

2017.03.13

Több évtizednyi szórakoztatás után is minden évben, minden bulin ragyogó formában van Monika Kruse. A titokra voltunk kíváncsiak, amit szívesen osztott meg velünk!

Kérdezhettük volna a kedvenc zenéiről is, de inkább az érdekelt minket, hogy miként tudja megtartani azt a sugárzó állapotot, melyet már több évtizede jelent számunkra a táncterek fő emelvényein. Sven Väth mutatta meg neki, azóta pedig már nem tud élni nélküle. Ettől Monika Kruse éppen olyan tökéletes az életmód egyensúlytartásban, mint a techno ütemek korbácsolásában és most mi is megtudtuk, hogy pontosan milyen összetevők kellenek ehhez.- Köszönjük, hogy elfogadtad az interjú felkérésünket! Már előre mentegetőzöm, de most nem a DJ/producer/kiadó igazgatót szeretném kérdezni, hanem azt a Monikát, aki több évtizednyi éjszakázás és több száz fergeteges bulit követően is határtalanul vidám, mosolygós. Elárulnád, hogy mi a titkod a kisugárzásod mögött?
- Még mindig izgatott vagyok minden egyes szettem előtt és amiatt is, hogy kapcsolatba léphetek a közönségemmel. Az eközben érzett fantasztikus energia tesz boldoggá és mosolygóssá. Ahogy említetted, évtizedek elteltével is vannak követőim, ráadásul itt az új generáció is, így nagyon hálás vagyok azért, hogy ezt megtapasztalhattam a zene szeretetének köszönhetően.

- Bejárod az egész világot és mindenhol sugárzod magadból a pozitív energiát. Minden buli visszatölti ezt a kifogyhatatlannak tűnő belső készletet?
- Elég szerencsés vagyok, és a legtöbb fellépésem rendkívül intenzív - de jó értelemben - és felemelő. Mindig hatalmas energialöketet kapok a fellépések után. De természetesen azt nem lehet elvárni, hogy minden parti hibátlanul sikerüljön, de ilyen az élet. Még mindig teljesen elégedett vagyok mindennel.Ez a rengeteg utazás, éjszakázás rengeteg energiát felemészthet, de te mégis ragyogsz és még most is őrülten szexi vagy. Sokszor megdicsérnek ezért még most is?
- Először is nagyon köszönöm. Szeretem, amikor lányokat is látok a közönség sorai között és odajönnek hozzám, meg amikor egymással is kapcsolatba kerülnek, segítik egymást és nem versengenek. A zene egy csodálatosan erős összetartó erő, és én ezt szeretem a legjobban.

- Néhány hónapja olvastam egy bejegyzésedben, hogy nem fogyasztasz cukrot, koffeint, tejterméket, glutént, halat és húst. Minek következtében döntöttél úgy, hogy levonod ezeket az életedből?
- Ez az életem csak egy rövid időszaka. Minden évben 6 héten át tisztítókúrát tartok, ami felfrissíti a testem, az elmém és a lelkem, és visszahoz a földre a rengeteg utazás és éjszakázás után.Rendkívül fontos számomra, hogy stabilizáljam a testem és az elmém úgy, hogy szabadságot veszek ki, amikor nincsenek fellépések, egészségesen étkezem és megpróbálok visszatérni a normális alváshoz. De ezt nem könnyű megtenni, beismerem. Imádom az édességet, meg a jó pezsgőt is. A méregtelenítés egy speciális kezeléssel, ún. panchakarmaval párosul - ez egy régi indiai testgyógyító kezelés.

Mindeközben a jóga és meditálás is beköltözött a hétköznapjaidba. Menyire vagy rendszeres gyakorló?
- Bárcsak azt mondhatnám, hogy minden nap, de amikor utazom, vagy stresszes turnén vagyok, inkább tovább alszom és elhagyom ezeket a dolgokat. De hét közben próbálom tartani.

Most is egy hosszabb ayurvédikus táborban vettél részt. Ez olyan neked, mintha elutaznál egy napfényes tengerpartra, csak már inkább a tudatosság mezején teszed ezt?
- Régebben Sri Lankán és Indiában vettem részt ilyenen, de mostanság már a hideg, havas Németországban szoktam.Azért teszed mindezt többek között, hogy még a következő évtizedekben is az maradhass, aki ma vagy és még rengeteg élményt nyújthass a rajongóidnak?
- Mindig év elején fogok hozzá, hogy feltöltődjem egész évre. 15 éve csinálom már, Sven Väth mutatta meg nekem, és tudom, hogy más DJ-k is művelik, mint pl. Richie Hawtin vagy Dubfire. Ez a betegségek elleni titkos fegyverem, és felvértez azzal az energiával, ami a munkánkból fakadó őrülethez szükséges. 

- Mit gondolsz, a szakma többi résztvevőjének, vagy a hétköznapi partizóknak is érdemes lenne hasonló életmódot folytatni
- Nem az én dolgom, hogy megmondjam az embereknek, mit kellene csinálniuk vagy mit ne, mindenkinek magának kell eldöntenie, mire van szüksége, vagy mire áll készen. A normál partizóknak, akik nem turnéznak és nem ilyen zsúfolt a hetük, nincs is ennyire megviselve a testük, mint a mienk. De általánosságban persze ajánlanám mindenkinek, nem csak partizóknak, mert fantasztikus tapasztalat. 


- A rengeteg változtatás és az új gondolkodásmódod következtében kellően jól érzed most magad a bőrödben?
- Igen! Már el sem tudnám képzelni az életem nélküle. Mielőtt ebbe belekezdtem, gyakran voltam beteg év közben, mindig csúnyán megfáztam, vagy influenzás lettem, mostanra azonban elég stabilan tartom magam, egyszer-egyszer csúszik csak be egy kisebb nátha.

Milyen zene jut eszedbe akkor, amikor így érzed magad?
- Imádom hallgatni a gyógyító frekvenciákat, amik lenyugtatják az elmét. Ha rákeresel a Youtube-on, vannak olyan frekvenciák, mint a 432hz Miracle Tone és ezek megemelik a pozitív rezgéseket. Vannak más frekvenciák is, amik más területeket stimulálnak az elmében és a testben.

Köszönjük az interjút és várjuk a mindig nagyszerű egyéniségedet március 14-én!

Monika Kruse március 14-én a Thissizz soron következő epizódján lép fel a Cinema Hallban, ahol az elmúlt 6 hétben magába szívott friss energiákat szórja ránk, nagy örömmel! A fellépésig érdemes a fenti ajánlatát is, a mi ajánlatunkat is hallgatni!KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Progressive élre állított trance utazást hoz a szombat az Akváriumba

2019.11.14.

Jerome Isma-ae és Robert Nickson is új albumjairól szelektálhat.

Óriási az érdeklődés az idei BÓNUSZ Fesztiválra!

2019.11.12.

Hatalmas az érdeklődés az idei BÓNUSZ Fesztivál után4

Magdalena az Undercatt társaságában tér vissza Budapestre hétvégén

2019.11.05.

A Diynamic Records stílusának közvetítése így valósulhat meg a legteljesebben.