Nyílt levél a tánctéren szelfizőknek!!!

2016.06.20

Mindjárt hajnali három óra és kezded elveszíteni magad a tánctéren. A dj éppen egy epikus utazásra visz téged az utolsó három órára, közben az effekjein dolgozik, hogy minden egyes track speciális legyen. Mindenki türelmetlenül várja a dübörgő basszusokat, amikor mögötted vihogva felnevet néhány ember. Beléd böknek, a vállad fölött előretolják a szelfi botjukat és a vakujukkal a szemedbe villantanak. BUMM!

Az bizonyos drop el lett b***va.

Ismerősen hangzik? Sajnos olyan világot élünk, ahol az okostelefonok radikálisan megváltoztatták az életünket. A közösségi média felületein való friss bejegyzés, egy fotó az Instagramra, Snapchatre, vagy egy Facebook becsekkolás egyre fontosabb a felnövő generáció számára, és a folytonos szelfizés azt mutatja, hogy ez a kényszer egyre erősebbé válik.

A szelfi modern korunk egyik legfertőzőbb hiúsági járványa. Egy 2015-ös kutatás szerint a fülöp-szigeteki Makati élen áll a 10000 főre jutó 258 db szelfijével, arányaiban megelőzve ezzel olyan nagyvárosokat, mint New York vagy San Francisco.

Kedves @allandoanszelfiznemkell!

Mindenképpen ezzel a gyötrő hiúságoddal kell együtt élnem nap, mint nap. Amikor munkába megyek, amikor betérek egy étterembe, még a liftben is – azt gondolhatnánk, hogy igazából nincs is olyan hely ezen a világon, ahol ne lehetne egy rohadt szelfit csinálnod. De ki vagyok én, hogy megálljt parancsoljak neked – tedd, amit tenned kell, akárhol legyél is. De kérlek, egyetlen szívességet tégy meg nekem:

NE SZELFIZZ A TÁNCTÉR KÖZEPÉN!

A tánctér egy szent hely. Arra való, hogy elengedd magad, hogy megszabadítsd magad a stressztől, és hogy kitáncold magadból az utolsó csepp izzadtságot is. Mégis mi a fenét csinálsz a kezeiddel? Tedd szépen zsebre és hallgasd a zenét! Próbálsz valamit bizonyítani? Meg akarod mutatni a barátaidnak Snapchaten, hogy tényleg ott vagy és annyira jól érzed magad?

Oh és mindezért hoztál egy orbitális nagy szelfibotot egy klubba? A kidobóknak el kellett volna venniük tőled. Nevetségessé tesz, és még ráadásul szó szerint fegyverként is használható.

És ha még csak egyetlen szelfit csinálnál… De nem. Egy „próba” szelfi, aztán egy „várjunk csak, furán néz ki ezzel a telefonnal az arcom, próbáljunk ki egy másik pózt” szelfi. Aztán persze jöhetnek a hülye hashtagek #csajoseste #jóabuli #selfieoftheday #kedvenczenem #iloveedm és a többi… Aztán persze nehogy elfelejtsd filterezni a képet, és írj is valami idegesőt, pl „jajj de cuki a dj” és aztán jöhet az összes barát betagelése, a végére pedig még a klub és a szervezők bejelölése, hogy teljes legyen a kép. Ha magadra ismertél a fentebb leírtak alapján, hadd tegyek fel egy kérdést neked: tényleg elfelejtetted, hogyan kell magad jól érezni?

Nem csak bemutatod az alacsony önbecsülés iskolapéldáját, de ráadásul még a hangulatot is elrontod. És ez elég önző viselkedés. Mutass több tiszteletet a dj felé és hallgasd a szettjét. Ha nem a zene miatt mész egy klubba, akkor inkább fejezd be a buliba járást. Vagy menj olyan bulikba, ahol a szelfi elvárás, ott biztosan örülnek majd neked. De a világ azon helyein, ahol az emberek tudják, milyen az igazi parti kultúra és értékelik a jó zenét, a szelfijeidet senki nem fogja értékelni!

Állj le a pillanat megörökítésével és inkább éld át azt!

Forrás: Pulseradio


TOVÁBBI CIKKEK

Hozd magad a Szigeten!

2024.01.17.

A fesztivál weboldalán már tervezhetjük azt a virtuális „útvonalat”, amelynek mentén haladva a legnagyobbat meríthetünk a Szabadság Szigetének változatos kínálatából

MARCO CAROLA # Cinematiné XXL # @ Városliget & Cinema Hall, 2024.04.27.

2024.01.17.

Cinema Hall & CityTakeover present MARCO CAROLA # Cinematiné XXL

You x Selected x Vōx @ Arzenál, 2024.03.22.

2024.01.17.

Carmen Electro ~ Dax J ~ Frederic ~ Héctor Oaks ~ Part Time Killer ~ Perc