Razziáztak hétvégén a rendőrök, többek között az Arzenálban is!

2022.04.11

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több szórakozóhelyen és azok környékén.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­– köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt. A rendőrök további két ember orvosi ellátására is intézkedtek.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott. - írja a police.hu

Továbbá az Arzenálban is megjelentek fél 1 környékén, ahol le is állították az épp tartó rendezvényt, ezzel kapcsolatban az Arzenál csapata közleményt adott ki:

"Sziasztok!


Az éjszaka folyamán számos budapesti szórakozóhelyen tartottak hatósági ellenőrzéseket. Az Arzenálba is kivonult a rendőrség, a katasztrófavédelemmel karöltve és tüzetesen átvizsgálták a helyet. Az eljárás zavartalansága és a biztonságotok érdekében a hatóságok felfüggesztették a rendezvényt.
 

Szerencsére a közönség fegyelmezetten és megértően viselkedett az intézkedések folyamán (amit ezúton is szeretnénk nektek megköszönni), így végeredményben senkit nem ért semmilyen atrocitás. 

A jövő heti rendezvényeink zavartalanul megtartásra kerülnek. Várunk mindenkit szerettel!

"

A rémhírekkel ellentétben, amik szárnyra kaptak az eset kapcsán természetesen késelés nem történt az Arzenálban és mindenki épségben távozott. 

A hétvégihez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.​


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!