Richie Hawtin lerántotta a leplet a PLAYdifferently MODEL 1 keverőről!

2016.05.03

A mai napon Richie Hawtin bejelentette a facebookon a forradalmian új keverőjét a MODEL 1-et, az alábbi történettel:

„A kezdetektől inspirált ez a dolog, amióta csak a techno közösség része vagyok. Amikor láttam Derrick May-t mixelni, ahogy variált a beállításokkal, és ahogy a kedvenc zenéimet teljesen megújította azokon a régi jó Music Institute estéken Detroitban, az örökre megváltoztatta a zenei hozzáállásomat, valamint az arról alkotott véleményemet, hogy mit is érhet el egy dj. Azok az esték, azok a bulik és tapasztalatok vezettek el idáig, eddig a bejelentésig.

Sokévnyi álmodozás után és rengeteg változtatást eszközölve az édesapámmal (Michael Hawtin) és Andy Rigby-Jonesszal az Xone 62 és 92 keverőkön elérkezett az idő, hogy valami teljesen újat mutathassak be.

A kompromisszummentes hangminőség, az intuitív funkciók, az Xone legendájának, Andy Rigby-Jonesnak a szakértelmével készült formatervezés és az én személyes tapasztalatom együttesen eredményezték azt, amit most rendkívül izgatottan jelenthetek be: az első PLAYdifferently eszköz, azaz a MODEL 1 analóg keverő.

Köszönöm mindazoknak, akik buzdítottak és inspiráltak a hosszantartó utam során, minden előadónak, aki a korai prototípusokat tesztelte és őszinte véleménnyel segítette a munkánkat. Az édesapámnak, hogy elültette és táplálta a bennem rejlő zeneszeretetet és a technológiai iránt való érdeklődésemet még gyerekkoromban, az édesanyámnak, hogy elviselte a zajongásunkat, Matthewnak a művészi útmutatásáért, Laurának a rendíthetetlen támogatásáért, Bennek, Helennek, Alinak, Marknak, Vickinek, Franzienak és az egész Extend Artists és MINUS csapatnak, az Allen & Heat-nek, a DiGiCo-nak, a Cinebureaunak, valamint Alex de Brabantnak a csodálatos képekért és az összes rajongómnak, akik hittek bennünk.”

Richie Hawtin a teljes paramétereket is elárulta a keverőről. Még februárban látták először élőben játszani a keverőn Hawtint, megjelentek róla rajongói képek is. Ahogyan Hawtin is említi köszöntő soraiban, a több mint két éves munka során segítségére volt Andy Rigby-Jones is, közösen alkották meg az analóg keverőt, amely hat sztereó csatornát, két sztereó send és return csatornát, két keverő kimenetet és három phono előerősítőt tartalmaz, amivel a vinyl ugyanolyan jelen jön át, mint a digitális fájlok.

A keverő június 30-tól kapható majd, és 2500 fontot kóstál (szerk. 950.000-1.000.000 forint). A teljes specifikáció elérhető a PLAYdifferently honlapján, a MODEL 1 pedig ma este lesz hallható először élesben a Boiler Room-ban.

További technikai infokat a termék honlapján, a playdifferently.org -on találsz.


TOVÁBBI CIKKEK

Indul a Balaton Sound

2022.06.29.

Két év szünet után nagy nemzetközi sztárokat felsorakoztatva készül a visszatérésre Európa legmenőbb és legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja, a Balaton Sound.

Érkezik a Drumcode legénysége a BÓNUSZ Fesztiválra!

2022.06.27.

2022. október 15. - BUDAPEST

ARTBAT @ Plázs Siófok, 2022.08.19.

2022.06.02.

ARTBAT - Plázs Siófok - 2022. Aug. 19.