Richie Hawtin új ösztöndíjat indít a Huddersfield-i Egyetemen

2023.01.19
 
Richie Hawtin vadonatúj ösztöndíjprogramot indított a Huddersfield-i Egyetemen.
 
A 'The Richie Hawtin PhD Scholarship in Electronic Music, Cultures and Production' elnevezésű ösztöndíjat a techno nehézsúlyú képviselőjének neve alatt ítélik oda a nyertesnek, aki Hawtin személyes segítségét élvezheti majd.
 
A jelentkezés február 10-én zárul le, az ösztöndíj kezdeti dátuma 2023 szeptembere. A nyertes pályázó útmutatást és oktatói segítséget kap Richie Hawtintól, és végig támogatja a hallgatót a kurzus során. Az új kurzusról Rupert Till professzor, az Egyetem Zenei és Tervezőművészeti Tanszékének munkatársa a következőket mondta: „Ez bármi lehet a zene berkein belül, például elektronikus zene, tánczene, klubzene, DJ-kultúra vagy akár kompozíció vagy elemzés.
Richie saját kiadót alapított; technológiai társaságot, befektetési alapot; szaké márkát; rezidenciát vezet Ibizán; és számos műfajmeghatározó albumot írt. Ez egy csodálatos lehetőség, hogy bárki kiaknázhassa tudását és tapasztalatait" tette hozzá.
 
2015-ben Hawtin tiszteletbeli doktori címet kapott a Huddersfield-i Egyetemtől, díjazva ezzel a producer „kiemelkedő" hozzájárulását a zenei technológia világához. Egy évvel később egy mesterkurzus vezetését vette át az egyetemen, ahol magával vitte egyedülálló Model One keverőjét, hogy bemutassa ezt a hallgatóknak. Az 52 éves producer továbbra is nagyban hozzájárul a zenei oktatáshoz, a múlt héten bejelentette a From Our Minds turnéját, amelyen a producer egy egyedülálló, nyolc részes turnén indul, amelynek célja, hogy új, fiatalabb tehetségeket mutasson be.
 
A nyertes pályázó útmutatást kap a legendás producertől az „Elektronikus zene, kultúrák és produkció" témakörben. Itt megtudhatod, hogyan jelentkezhetsz a Richie Hawtin PhD-ösztöndíjára.
 
Sokunk örömére pedig a tudását sokadszorra is átélhetjük, ugyanis Richie Hawtin április 15-én a HYPERSPACE-en játszik!


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját