Richie Hawtin új ösztöndíjat indít a Huddersfield-i Egyetemen

2023.01.19
 
Richie Hawtin vadonatúj ösztöndíjprogramot indított a Huddersfield-i Egyetemen.
 
A 'The Richie Hawtin PhD Scholarship in Electronic Music, Cultures and Production' elnevezésű ösztöndíjat a techno nehézsúlyú képviselőjének neve alatt ítélik oda a nyertesnek, aki Hawtin személyes segítségét élvezheti majd.
 
A jelentkezés február 10-én zárul le, az ösztöndíj kezdeti dátuma 2023 szeptembere. A nyertes pályázó útmutatást és oktatói segítséget kap Richie Hawtintól, és végig támogatja a hallgatót a kurzus során. Az új kurzusról Rupert Till professzor, az Egyetem Zenei és Tervezőművészeti Tanszékének munkatársa a következőket mondta: „Ez bármi lehet a zene berkein belül, például elektronikus zene, tánczene, klubzene, DJ-kultúra vagy akár kompozíció vagy elemzés.
Richie saját kiadót alapított; technológiai társaságot, befektetési alapot; szaké márkát; rezidenciát vezet Ibizán; és számos műfajmeghatározó albumot írt. Ez egy csodálatos lehetőség, hogy bárki kiaknázhassa tudását és tapasztalatait" tette hozzá.
 
2015-ben Hawtin tiszteletbeli doktori címet kapott a Huddersfield-i Egyetemtől, díjazva ezzel a producer „kiemelkedő" hozzájárulását a zenei technológia világához. Egy évvel később egy mesterkurzus vezetését vette át az egyetemen, ahol magával vitte egyedülálló Model One keverőjét, hogy bemutassa ezt a hallgatóknak. Az 52 éves producer továbbra is nagyban hozzájárul a zenei oktatáshoz, a múlt héten bejelentette a From Our Minds turnéját, amelyen a producer egy egyedülálló, nyolc részes turnén indul, amelynek célja, hogy új, fiatalabb tehetségeket mutasson be.
 
A nyertes pályázó útmutatást kap a legendás producertől az „Elektronikus zene, kultúrák és produkció" témakörben. Itt megtudhatod, hogyan jelentkezhetsz a Richie Hawtin PhD-ösztöndíjára.
 
Sokunk örömére pedig a tudását sokadszorra is átélhetjük, ugyanis Richie Hawtin április 15-én a HYPERSPACE-en játszik!


TOVÁBBI CIKKEK

Bedouin, Nina Kraviz és Steffi is érkezik erősítésként a DAAD Gatheringre!

2023.01.27.

Hiánypótló fesztivált indított utjára az OZORA fesztivál legénysége Dádpusztán 2021-ben, ez a DAAD Gathering!

Jeff Mills az 1927-es 'Metropolis' c. klasszikus filmhez újabb albumot komponált

2023.01.25.

A "Metropolis Metropolis" a detroiti techno úttörőjének második filmzenéje az ikonikus Fritz Lang filmhez.

Hétvégén újra nyit az Arzenál!

2023.01.19.

Április 9 óta várjuk ezt a napot!