Slam Jr. - Úgy éreztem nem kap kellő megbecsülést a szakma

2017.12.20

- Hol voltál eddig? Mi volt ez a pár éves szünet? 
SJr.: - Igazából nem tűntem el, csak nem vállaltam többé olyan fellépéseket, amikkel kapcsolatban nem voltam meggyőződve arról, hogy előre viszi a saját személyes lemezlovas pályámat és a DJ kultúrát egyaránt. Nyilván, itt nem anyagi dolgokról beszélek. Eléggé a szívemen viselem ezt a művészeti ágat. Úgy éreztem nem kap kellő megbecsülést a szakma és az adott egyén sem, csakis pénzhajhászásra használják azt, amit több pályatársammal felépítettünk évtizedeken keresztül.
Természetesen ugyanúgy tettem a dolgom, és vásároltam a zenéket mintha hétről-hétre mennék játszani. Hallható voltam egyébként igényes rendezvényeken Budapesten és vidéken egyaránt, de jóval kevesebbszer, mint korábban.

- Te, mint az egyik legtermékenyebb hazai előadó, 27 éves múlttal a hátad mögött…véleményed szerint milyen fejlődésen  estél át az évek során?
- Folyamatosan fejlődöm, ez normális ebben a műfajban, hiszen az inspirációt a többi zeneszerzőtől kapom. A zenékből tanulok, ez egy örökké tartó folyamat. Úgy gondolom kellőképpen le vagyok tisztulva ahhoz, hogy átadhassam a közönségnek azt, amiről úgy gondolom, hogy érdemes. A zenekészítésnél például máshogy csinálnám – csinálom mint régen, hiszen a tapasztalataimból, és saját magamtól is tanulok. Én nem változom, ugyanolyan szenvedéllyel állok hozzá mint az első napon, a zene változik.

- Ne csigázz, adj valami konkrét infót! Pontosan milyen munkán dolgoztál/dolgozol most? 
- Az egyik nagysikerű albumom második részén dolgozom jelenleg, amelyen majd ugyanúgy hallani lehet a zene változásait, de biztosan meg lehet mondani, hogy én készítettem még ha nem is látod a címét.

- Mi a helyzet most szerinted a hazai zene világában?
- Kissé furfangosan tudnék erre válaszolni, ”sajnos” hála Isten egyre jobban korlátozódnak a lehetőségek, és azt hiszem, hogy a profi klub managementek már tudják mi számít értéknek, és mi az, ami felesleges töltelék. Ezért úgy látom kevesebb a hely, kevesebb a rendezvény, de nívósabbak.

- Mi az apropója annak, hogy újra feltűntél Budapesten? 
- Elmondhatom, hogy meghatározó személyisége vagyok a szakmának és az underground zenei kultúrának, hiszen a mai napig sem engedtem a minőségből. Most az én elképzeléseim találkoztak egy hasonló gondolkodású klubbal, akik komolyan veszik amit csinálnak. Ezen kívül újra együtt dolgozom azzal az emberrel, aki amellett ,hogy munkatársam, a barátom is. Valamikor régen nagy tetteket hajtottunk végre. Most egy új - még színvonalasabb és érettebb Strictly! körvonalazódik.

- Wow! Kinek szólnak ezek a bulik? A "régi öregeknek", vagy a fiatalságot akarod ismét terelgetni?
- Mindenkinek szól a zene! Legyen Ő régi arc, vagy csak most ismerkedő, egy biztos: csalódni nem fog. Úgy fogja érezni, hogy a világ bármely pontján lehetne aznap éjjel. Szeretném, ha a fiatalabb közönség is tiszteletét tenné a rendezvényeken, hiszen az én dolgom és küldetésem, hogy az újat adjam és átadjam. Ki lehetne erre fogékonyabb, mint a fiatalság! Az “öregek”pedig nekem örökké fiatalok maradnak, én ilyennek látom őket mindig.

- Milyen vendégelőadókat tervezel? 
- Egyelőre a régi csapattagokra építünk, de lesznek meglepetések. Nem szeretném “nagy nevek” garmadáját, semmi értelmét nem látom. Van csapat, aki ezt jól csinálja. Itt az ideje, hogy a magyar előadó is érték legyen! Mert megérdemli!  Legalábbis én így gondolom.

- Mik a tervek? Úgy hallottam megfordultál Ibizán is a nyáron...
- Igen, ott voltam. Nagy élmény volt, jövő nyáron ott folytatódik a story, aztán újra haza, nehogy unalmas legyek.  Az idei évtől a márkanév is változik Strictly!IBZ-re.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Progressive élre állított trance utazást hoz a szombat az Akváriumba

2019.11.14.

Jerome Isma-ae és Robert Nickson is új albumjairól szelektálhat.

Óriási az érdeklődés az idei BÓNUSZ Fesztiválra!

2019.11.12.

Hatalmas az érdeklődés az idei BÓNUSZ Fesztivál után4

Magdalena az Undercatt társaságában tér vissza Budapestre hétvégén

2019.11.05.

A Diynamic Records stílusának közvetítése így valósulhat meg a legteljesebben.