Slam Jr. - Úgy éreztem nem kap kellő megbecsülést a szakma

2017.12.20

- Hol voltál eddig? Mi volt ez a pár éves szünet? 
SJr.: - Igazából nem tűntem el, csak nem vállaltam többé olyan fellépéseket, amikkel kapcsolatban nem voltam meggyőződve arról, hogy előre viszi a saját személyes lemezlovas pályámat és a DJ kultúrát egyaránt. Nyilván, itt nem anyagi dolgokról beszélek. Eléggé a szívemen viselem ezt a művészeti ágat. Úgy éreztem nem kap kellő megbecsülést a szakma és az adott egyén sem, csakis pénzhajhászásra használják azt, amit több pályatársammal felépítettünk évtizedeken keresztül.
Természetesen ugyanúgy tettem a dolgom, és vásároltam a zenéket mintha hétről-hétre mennék játszani. Hallható voltam egyébként igényes rendezvényeken Budapesten és vidéken egyaránt, de jóval kevesebbszer, mint korábban.

- Te, mint az egyik legtermékenyebb hazai előadó, 27 éves múlttal a hátad mögött…véleményed szerint milyen fejlődésen  estél át az évek során?
- Folyamatosan fejlődöm, ez normális ebben a műfajban, hiszen az inspirációt a többi zeneszerzőtől kapom. A zenékből tanulok, ez egy örökké tartó folyamat. Úgy gondolom kellőképpen le vagyok tisztulva ahhoz, hogy átadhassam a közönségnek azt, amiről úgy gondolom, hogy érdemes. A zenekészítésnél például máshogy csinálnám – csinálom mint régen, hiszen a tapasztalataimból, és saját magamtól is tanulok. Én nem változom, ugyanolyan szenvedéllyel állok hozzá mint az első napon, a zene változik.

- Ne csigázz, adj valami konkrét infót! Pontosan milyen munkán dolgoztál/dolgozol most? 
- Az egyik nagysikerű albumom második részén dolgozom jelenleg, amelyen majd ugyanúgy hallani lehet a zene változásait, de biztosan meg lehet mondani, hogy én készítettem még ha nem is látod a címét.

- Mi a helyzet most szerinted a hazai zene világában?
- Kissé furfangosan tudnék erre válaszolni, ”sajnos” hála Isten egyre jobban korlátozódnak a lehetőségek, és azt hiszem, hogy a profi klub managementek már tudják mi számít értéknek, és mi az, ami felesleges töltelék. Ezért úgy látom kevesebb a hely, kevesebb a rendezvény, de nívósabbak.

- Mi az apropója annak, hogy újra feltűntél Budapesten? 
- Elmondhatom, hogy meghatározó személyisége vagyok a szakmának és az underground zenei kultúrának, hiszen a mai napig sem engedtem a minőségből. Most az én elképzeléseim találkoztak egy hasonló gondolkodású klubbal, akik komolyan veszik amit csinálnak. Ezen kívül újra együtt dolgozom azzal az emberrel, aki amellett ,hogy munkatársam, a barátom is. Valamikor régen nagy tetteket hajtottunk végre. Most egy új - még színvonalasabb és érettebb Strictly! körvonalazódik.

- Wow! Kinek szólnak ezek a bulik? A "régi öregeknek", vagy a fiatalságot akarod ismét terelgetni?
- Mindenkinek szól a zene! Legyen Ő régi arc, vagy csak most ismerkedő, egy biztos: csalódni nem fog. Úgy fogja érezni, hogy a világ bármely pontján lehetne aznap éjjel. Szeretném, ha a fiatalabb közönség is tiszteletét tenné a rendezvényeken, hiszen az én dolgom és küldetésem, hogy az újat adjam és átadjam. Ki lehetne erre fogékonyabb, mint a fiatalság! Az “öregek”pedig nekem örökké fiatalok maradnak, én ilyennek látom őket mindig.

- Milyen vendégelőadókat tervezel? 
- Egyelőre a régi csapattagokra építünk, de lesznek meglepetések. Nem szeretném “nagy nevek” garmadáját, semmi értelmét nem látom. Van csapat, aki ezt jól csinálja. Itt az ideje, hogy a magyar előadó is érték legyen! Mert megérdemli!  Legalábbis én így gondolom.

- Mik a tervek? Úgy hallottam megfordultál Ibizán is a nyáron...
- Igen, ott voltam. Nagy élmény volt, jövő nyáron ott folytatódik a story, aztán újra haza, nehogy unalmas legyek.  Az idei évtől a márkanév is változik Strictly!IBZ-re.


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját