Technokunst presents Karenn @ A38, 2014.04.19.

2014.04.10

Hogy mi a Karenn? A techno színtér jelenleg legfontosabb, legforróbb live-actje - két antihős anti-zenéje, mutáns techno, egy új generáció első, leghangosabb kiáltása. Nem tagadjuk: büszke várakozással tekintünk az április elé, ugyanis a duó fellépése a Technokunst vendégeként hosszú és kitartó munka eredménye, s talán az év egyik legfontosabb budapesti bulija lesz belőle.

Amikor tavaly januárban Jamie Roberts, azaz Blawan, ez a halk szavú ember három órás, szakadatlan, kíméletlen szettje döbbenettől tágra nyitott szemekkel rángatott be minket a tánctérre, még nem sejtettük, hogy néhány hónapra rá mivel rukkol majd elő Angliába visszatérve társával, a saját jogon szintén sztár Arthur Cayzerrel, azaz Pariah-val együtt. Ugyanúgy, ahogy a szakma sem sejtette, hogy a két, külön-külön egyformán a brit UK-funky és garage-hullámból érkező fiatalember laptopok és Ableton helyett kopott szintetizátorokból, régi analóg dobgépekből, kiürülő észak-angol bányavárosok fájdalmából és a London nyüzsgéséből való elvágyódásból egy olyan színpadi produkciót épít, ami évekre felforgatja majd több más műfajjal együtt többek között a technót is. Karenn live in the Boiler Room by BOILER ROOM A Karenn zenéjét ugyanis nehéz behatárolni. A technóhoz a négynegyed mellett ugyanaz a kitörési vágy köti, mint amivel annak idején Detroit pionírjai elindultak, de legalább ennyire megtalálhatóak benne az ős-acid pszichedelikus hullámai, a bass music energiája, az indusztriál sivársága és a metál kíméletlen, felszabadító ösztönössége. Táncolni, tombolni több, mint megfelelő alkalom lesz; a kütyümániások külön örülhetnek majd egy igazi, laptopok nélküli, mesteri live-actnek; aki pedig egy kicsit mélyebb tartalomra vágyik, az egy picit odafigyelve egészen biztosan meg fogja hallani ebben a zenében egy új nemzedék költészetét. Isu, Dork és a Kiégő Izzók is így készülnek, két főhősünkkel együtt igyekeznek majd ismét hangos-képes összefoglalót adni nektek a techno jelenéből, múltjából és jövőjéből. Ne hagyjátok ki! Line-up: Karenn (Works The Long Nights – UK) Isu (Technokunst / Lick The Click! - HU) Dork (Technokunst - HU) Látvány: Kiégő Izzók Facebook event: https://www.facebook.com/events/628600977177260/ Helyszín: A38 - Petőfi híd, budai hídfő Belépő elővételben: 2800 HUF / A rendezvény napján: 3300 HUF Elővétel: A38, Aktrecords Következő Technokunstok: 2014. május 17. - Perc, Alex Bau Légy tagja a Technokunst-közösségnek parti-információkért, nyereményjátékokért és napi techno-hírekért!

TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját